Jäitkö sittenkin miettimään Etelä-Afrikan matkaa?

Hallitus päätti 5 paikan täydennyshausta; hakuaikaa on perjantaihin 27.5. klo 15 asti. Lähetä perusteltu hakemus, miksi juuri sinua kiinnostaa tämä matka.

 

Ajankohta: 12.–20.11.2016

 

Tiedetoimittajain liitto järjestää pitkästä aikaa opintomatkan ns. vanhaan hyvään tyyliin. Kohteena on luonnonkaunis, historiaa pursuava ja tiede-elämältään pirteä Kapkaupunki Etelä-Afrikassa, mistä tehdään matkan päätteeksi kaksipäiväinen retki maailman suurimmalle tähtitieteelliselle havaintolaitteelle, SALT-teleskoopille keskellä karua ja jylhää autiomaaylänköä -– jos hyvin sattuu, on eteläisen pallonpuolen kevät matkan aikaan juuri siinä vaiheessa, että autiomaa kukkii uskomattoman kauniina. Paluumatkalla Kapkaupunkiin pysähdytään myös teknillisestä yliopistostaan ja viinitiloistaan tunnettuun Stellenboshiin.

Kapkaupungissa ja sen alueella vieraillaan yliopistolla ja tutkimuslaitoksissa, museoissa ja luonnontieteellisesti sekä historiallisesti kiinnostavissa kohteissa. Kymmepäiväisen matkan ohjelmassa on yksi “vapaapäivä” sekä yksi jokeripäivä, johon järjestetään ohjelmaa matkalle valittujen lähtijöiden kiinnostusten mukaisesti. Matkan ohjelma on rakennettu luonnontieteellis-teknisesti, mutta se ei estä historiallis-humanistisia vierailuita!

Perinteiseen tapaan liitto sponsoroi voimakkaasti matkaa, mutta omavastuuosuus on matkan eksoottisuuden vuoksi hieman suurempi.

Matkaoppaana toimii Jari Mäkinen, joka on viettänyt useita pitkiä jaksoja Kapkaupungissa ja tuntee hyvin alueen tiede-elämää sekä menoa muutenkin.

Loppuhuomautuksena pari sanaa Kapkaupungin turvallisuudesta: liikkuminen etenkin päiväsaikaan kaupungin keskustan alueella on aivan yhtä turvallista kuin missä tahansa turistien suosimassa suurkaupungissa. Muulloinkin keskustassa voi hyvin liikkua varovaisuutta noudattaen. Kapkaupungissa on myös alueita, joilla on turvallisuusongelmia etenkin ulkomaalaisten kannalta, mutta hotellialueemme on varsin kaukana näistä. Muuallakaan matkamme varrella ei ole erityisen “vaarallisia” alueita, eikä esim. moottoritiellä ryöstetyksi tuleminen ole yhtään sen todennäköisempää kuin keskisessä Euroopassa. Yleisohjeeksi sopii sama kuin muuallekin maailmaan: järki käteen!

t. Jari Mäkinen, matkanjohtaja

Hakuaika: 11.–22.5.2016
Osallistujamääärä: 20
Valinta: perustellun hakemuksen mukaan. OHJEET ja hakulomake liiton Extranetissä.Vastuullinen matkanjärjestäjä: KON-TIKI