Blogi vai tietokirja? Turun kirjamessujen ohjelma julkistettu

06.09.2017 | 2:44

Kuva: Shutterstock.

 

Blogi vai tietokirja – vai molemmat?

Turun kirjamessuilla  pe 6.10.17 klo 16-17  Jukola-ohjelmatilassa

Nykyisin on suosittua perustaa uuden tietokirjan teeman ympärille oma blogi. Blogissa voi joukkoistaa kirjan aiheita, etsiä hyviä kirjoittajia tai kirjan julkistamisen jälkeen tarjota areena kirjasta keskustelemiseen. Mutta blogi voi olla myös puhtaasti kirjan markkinointia. Usein taas blogi onkin perustettu ensin, ja jossain kohtaa syntyy tarve ja riittävästi materiaalia tietokirjaksi asti.
Taipuvatko tietokirjailijat bloggareiksi? Kääntyykö seuraajiaan suoraan puhutteleva blogi kovakantiseksi kirjaksi? Onko bloggaava proffa populismin airut?

Suomen tiedetoimittajan liitto ja Suomen tietokirjailijat tuovat kirjamessuille puheenaiheeksi, miten perinteinen kirja ja moderni somemaailma taipuvat toistensa kumppaneiksi.
Paneelissa keskustelemassa bloggaavat tietokirjailijat: viestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo, tiedetoimittaja Kirsi Heikkinen ja arkeologi Ilari Aalto. Juontajana tiedetoimittaja Minna Malja.

Seminaari on avoin kaikelle messukansalle – ota siis kaverisikin mukaan!

 

Seminaarin jälkeen kokoonnutaan Tiedetoimittajain liiton jäsentilaisuuteen alakerran Messuravintolan erillistilaan klo 17–18.

Liiton jäsen, ILMOITTAUDU TÄSTÄ LINKISTÄ:

https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari2.nsf/ilmoittautuminens?openform&s=n&id=4CE80F83575462A4C2258195002457B9

 

Muista myös Tiedetoimittajain liiton yhteistyökumppanin, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tuottamat Huikee idis! -ohjelmat Tieto B-hallissa

 

Huikee idis! – Hyvät ja huonot tiedeuutiset

Perjantaina 6.10. klo 13–13.40

Noin 4. tuotantokausi! Tieto-lavalla tiedeuutisia ruotimassa Mikko Myllykoski, Tiina Raevaara ja Markku Jokisipilä puheenjohtajanaan Ulla Järvi.

 

Huikee idis! Saippuaa ja sanaa

Lauantaina 7.10. klo 12.50–13.30

Miten viihteen keinoin voidaan valistaa ja vaikuttaa? Professori Esa Väliverronen, Helsingin yliopisto, strategiajohtaja Satu Lipponen, Syöpäjärjestöt ja käsikirjoittaja, toimittaja Jukka Lindström keskustelevat. Haastattelijana pääsihteeri Reetta Kettunen.

Huikee idis! Yhdessä erikseen

Sunnuntaina 8.10 klo 13.00-13.40
Olemmeko samaa puuta – onko yhtenäinen Suomi vain unelma? Professori Mikko Niemelä, sosiaalitieteiden laitos, Turun yliopisto, tutkijatohtori Samira Saramo, John Morton -keskus, Turun yliopisto. Juontajana Reetta Kettunen, pääsihteeri Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta.