Tapahtumat

Suuri Nobel-keskustelu 10.10. klo 17

07.10.2018 | 11:26

Mitä on tärkeää tietää uusimmista Nobel-palkituista?

Tiede-lehden päätoimittaja Jukka Ruukki ja tiedetoimittaja Mari Heikkilä haastattelevat suomalaisia asintuntijoita Nobel-palkittujen tutkijoiden työstä ja tutkimuksen merkityksestä tieteelle. Suuri Nobel-keskustelu käydään Helsingissä Sanomatalon Mediatorilla keskiviikkona 10.10. klo 17.
Tiedetoimittajain liitto tukee tätä tapahtumaa.

Opi leikiten – valistu viihtyen! Tiedetoimittajat Turun kirjamessuilla

03.09.2018 | 8:58

Mielikuvitus ruokkii luovuutta. (Kuva: Shutterstock)

Tiedetoimittajain liiton Turun kirjamessujen ohjelma tarjoaa hypähdyksen satujen ja viihteen maailmaan. Tänä vuonna olemme ihan stagella, Tieto-lavalla B-hallissa!

 

Opi leikiten – Valistu viihtyen

Paneelikeskustelu 5.10.2018 klo 15.20–16 Tieto-lava, B-halli

Luitko pienenä – tai isona – Aku Ankkaa? Seurasitko henkeä pidättäen Peukaloisen seikkailuja tv-sarjasta? Lumoudutko leffasta ja uppoudutko tv-sarjaan? Sadut, sarjakuvat ja kertomukset ovat aina toimineet oppimisen välineinä. Et ehkä tullut lapsena ajatelleeksi, että Pelle Pelottoman keksinnöt pitivät sisällään fysiikkaa ja kemiaa tai että Peukaloisen kanssa opit Pohjolan maantietoa.

Suomen tiedetoimittajain liiton keskustelussa kurkistetaan tarinoiden ja mielikuvituksen välityksellä oppimisen iloihin.

Puhujat: kirjailija Tiina Raevaara, matemaatikko Samuli Siltanen ja tietokirjailija Niklas Bengtsson.

Paneelikeskustelun juontaa tiedetoimittaja Ulla Järvi.

 

Paneelikeskustelun jälkeen klo 16.40–18.00 (HUOM! kellonaika) Tiedetoimittajain liiton perinteinen jäsentilaisuus messuravintolan yhteydessä.  Liitto korvaa jäsenilleen matkakustannukset julkisen liikenteen taksojen mukaisesti.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ LINKISTÄ!

 

Hae liiton stipendipaikkaa Ilmastonmuutoskoulutukseen!

26.06.2018 | 3:06

Ilmatieteen laitos järjestää toimittajille ilmastonmuutoskoulutusta tänä syksynä jo 13. kerran. Koulutus järjestetään  27. ja 28. syyskuuta eli hiukan ennen IPCC:n 1,5 astetta -raportin ilmestymistä.

Kaksipäiväisessä koulutuksessa paneudutaan ensin ilmastonmuutoksen luonnontieteelliseen taustaan sekä ilmastoa muuttaviin tekijöihin. Ensimmäisenä päivänä tarjotaan tietoa myös hiilinieluista, mustasta hiilestä ja arktisesta alueesta. Lisäksi esitellään Ilmasto-opas.fi-verkkopalvelu toimittajan työkaluna. Koulutuksen toisena päivänä pureudutaan IPCC:n toimintaan ja kerrotaan taustatietoa kurssin jälkeen ilmestyvän 1,5 astetta -raportin merkityksestä. Päivän päätteeksi perehdytään ilmastopolitiikkaan, talouteen ja ilmastopakolaisuuteen.

Koulutuksen hinta on 100 e / päivä. Hinta sisältää sähköisen kurssimateriaalin sekä lounaat ja kahvit. Kurssille otetaan päivää kohden enintään 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Tiedetoimittajain liitto myöntää 2–4 stipendipaikkaa jäsenilleen. Stipendi kattaa 1–2 päivän kurssimaksun sekä matka- ja mahdolliset majoituskulut. Hae stipendiä 6.8. mennessä osoitteella: toimisto@tiedetoimittajat.fi. Muista tehdä myös varsinainen ilmoittautuminen Ilmatieteen laitokselle: LINKKI.

 

Alustava ohjelma tässä linkissä.

Apurahat jakoon ennen kesälomia

28.05.2018 | 12:48

Liiton toimisto Hub Salossa eli pääsihteeri Ulla Järvi on kesälomalla 4.–21.6. sekä 16.–31.7.2018. Ulla lukee sähköpostinsa noin kerran viikossa loman aikana ja ilmoittaa automaattiviestein, miten kiireellisissä asioissa saa yhteyden. Kevään apurahat päätetään hallituksen kokouksessa ma 28.5. ja samalla viikolla kaikki hakijat saavat ilmoituksen hallituksen ratkaisuista. Apurahat tulevat maksuun 6.6. mennessä.

Tiedetoimittaja 3/2018 -lehden deadline on elokuun viimeinen viikko

Erityisen vilkkaan talven ja kevään jälkeen viestintä hiljenee, ja someviestintäkin siirtyy kesävaihteelle. ESOF-tapahtumasta ja Euroopan tiedetoimittajain liiton EUSJA:n kongressista 8.7. on tulossa toki päivityksiä liiton FB-sivuille. Syksy käynnistyy Norjan opintomatkalla elokuun alussa. Mikäli haluat tarjota juttuja Tiedetoimittaja-lehteen esimerkiksi kesän opinto- ja stipendimatkoiltasi, laita viesti pääsihteerille. Tuo ylläoleva viehko kuva on muuten Jaana Ahlbladin kädenjälkeä!