Ulla Järvi

Kuva: Mikko Käkelä

Tiedetoimittajain liiton pääsihteeri hoitaa yhden naisen toimistossaan Salossa liiton käytännön asioita aina toiminnan suunnittelusta käytännön toteutukseen asti.

Olen koulutukseltani toimittaja ja filosofian tohtori. Ennen pääsihteeriyteen hyppäämistä marraskuussa 2014 työskentelin lähes 15 vuotta toimittajana Suomen Lääkärilehden uutistoimittajana. Työskentelin välillä myös jakson Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Tesso-lehden vs. päätoimittajana (2009–2010). Jyväskylän yliopistossa vuonna 2011 valmistunut journalistiikan väitöskirjani ”Media terveyden lähteillä” käsitteli terveyden ja sairauden esittämistä tiedotusvälineissä 2000-luvun alussa.

Viestinnän tutkimuksen rinnalla olen kirjoittanut tietokirjoja paitsi viestinnästä, myös erityisesti naisten hyvinvoinnista. Tuorein kirja on toimittamani ”Tautinen media”, joka ilmestyi syksyllä 2014 Duodecimin kustantamana. Kirjaan on koottu tuoreinta suomalaista terveysviestinnän tutkimusta muun muassa terveyspuheesta sosiaalisessa mediassa, tv-lääkäreistä ja terveysjournalismin ihmiskuvasta.

Näköalapaikalla tiedetoimittajain liitossa voi tunnustaa olevansa unelmatyössä; keskellä kaikkea ja kaikkia, solmukohdissa ja aallonharjalla.