10. Kansallinen tiedeviestintäkongressi – Tulevaisuuden ruokamme 23.11.

10. Kansallinen tiedeviestintäkongressi – Tulevaisuuden ruokamme 23.11. klo 10–16.30 Tieteiden talolla

Maailman myllerryksessäkin tarvitsemme jokapäiväisen ruokamme. Ideat, aatteet, ismit ja innovaatiot muokkaavat ravintoamme, mutta myös käsityksiämme hyvästä ruoasta. Kansallinen tiedeviestintäkongressi kurkistaa puurokuppeihin ja kaarimaljoihin sekä poikkeaa pelloille ja bisnekseen.

Kongressi on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista. ILMOITTAUDU viimeistään to 16.11. TÄSTÄ LINKISTÄ tai kopioi linkki selaimellesi: https://www.lyyti.in/10_Kansallinen_tiedeviestintakongressi__Tulevaisuuden_ruokamme_8070

Aika: Torstai 23.11.2023 klo 10.00–16.30

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

Järjestäjät: Suomen tiedetoimittajain liitto ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK)

 

OHJELMA

klo 10.00 aamukahvit kera smoothien

10.30 Kongressin avaus, Ulla Järvi (Tiedetoimittajain liitto) ja Henriikka Mustajoki (TJNK)

 

Klo 10.40–12

I SESSIO Miten ruoasta puhutaan?

Keynote: Ruoka terveyden ja moraalin mittarina

Tutkijatohtori Kaisa Tiusanen, Helsingin yliopisto

Lue lisää: https://www.sttinfo.fi/tiedote/vaitos-ruokamedia-vahvistaa-yhteiskunnallisia-jakoja-seka-kasityksia-hyvasta-moraalista-terveydesta-ja-mausta?publisherId=69818730&releaseId=69973550

11.10 Julkisuuden ruokapuhe – myyttien purkamista vai poteroiden kaivamista

Paneelikeskustelu vetäjänä Henriikka Mustajoki

Keskustelijat: Tutkijatohtori Kaisa Tiusanen, Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja, toimittaja Kati Pohja ja elintarviketieteiden professori ja varadekaani Mari Sandell Helsingin yliopistosta.

 

12–13 Lounas, Liitto tarjoaa pyörykkälounaan

 

Klo 13–14.15

II SESSIO Mistä ruoka tulee?

Ruokaa kiertotaloudesta? Osa-aikaviljelijä ja tutkijatohtori Kari Koppelmäki, Helsingin yliopisto

Lue lisää: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/lukemisto/24ca4f7e-00d8-4e1c-a364-4d677ea15f99

Monimuotoisuutta peltoon maatiaisviljoilla: Hämeen ammattikorkeakoulun Annika Michelson

Kaikki omenasta: Luken Maarit Heinonen

14.15-15 ILTAPÄIVÄKAHVIT sekä Luken omena- ja perinneviljanäyttelyyn tutustuminen

Klo 15–16.00

III SESSIO Mihin ruoka on menossa?

Solumaatalous ja sen mahdollisuudet – miten ne muuttavat tulevaisuuden ruokakokemustamme – Anneli Ritala, johtava tutkija, VTT

Lue lisää: https://yhteishyva.fi/elama/kasvatetaanko-tulevaisuuden-ruoka-tankeissa-soluma/1Wmzvuz4rIN8yALcKIRAlu

Solar Foods – Uuselintarvike ideasta tutkimukseen ja tuotantoon

Toimitusjohtaja Pasi Vainikka kertoo soleiini-proteiinista, jota valmistetaan ilmasta sähkön, mikrobien ja hivenaineiden avulla sekä pohtii viestinnän merkitystä tieteessä ja start up -yrityksessä

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/5457979

Kuohujuomaa 10-vuotisen tiedeviestintäkongressin kunniaksi

10 vuotta tiedeviestintäkongresseja: Älykkäästä kaupungista tulevaisuuden pellolle

16.30 Kongressi päättyy

HUOM! Klo 17.30 alkaa Suomen tiedetoimittajain liiton vaalikokous samassa paikassa. Kutsu ja ilmoittautumisohjeet tulevat jäsenkirjeessä myöhemmin.

Uusimmat ajankohtaiset

Mikä muuttuu mediassa Journalistin ohjeiden uusiutuessa?

Seminaarissa 30.5. luvassa uudistuneita Journalistin ohjeita ja keskustelua journalismin ja viestinnän etiikasta – Mukana mm. Eero Hyvönen, Salla Nazarenko, Jouni Kemppainen, Tiina Raevaara, Elina Grundström... Tervetuloa päivittämään etiikkaosaamistasi...

Valon juhlassa tehtiin historiaa

Tiedetoimittajain vuosipäiväjuhlassa tehtiin historiaa. Meitä oli paikalla ainakin 160 liiton jäsentä; enemmän kuin koskaan aikaisemmin palkintojuhlissamme!   Ravintola Sykkeen sali todellakin sykki, ja puheensorina osoitti, että ihmiset olivat kaivanneet...

Haaveissa kongressi tai pidempi työprojekti?

Etkö ole pitkään aikaan hakenut Tiedetoimittajain liiton Kopiosto-apurahaa – olisiko nyt aika!   Suomen tiedetoimittajain liitto ry myöntää tiedeviestinnän alalla toimiville kohdeapurahoja syventävään työskentelyyn, koulutukseen, kokoukseen tai muuhun...

Liiton Valon juhlaa vietetään perjantaina 1.3.2024

Tervetuloa Helsinkiin Tiedetoimittajain liiton Valon juhlaan perjantaina 1.3.2024, klo 18-22! Paikka on entinen eli Mäkelänkatu 2:n katutason ravintola Syke. Juhlassa jaetaan Vuoden 2024 tiedetoimittajapalkinto sekä kaksi Vuoden 2024 tiedeviestintäpalkintoa. Palkinnot...

Tieteen kaanonit romukoppaan Tieteiden yössä 25. tammikuuta

Suomen tiedetoimittajain liitto tarjoaa jälleen omaa ohjelmaa Tieteiden yössä torstai-iltana 25. tammikuuta. Tervetuloa paikan päälle! Paikkana on tuttu Helsingin kaupungintalon Tapahtumatori, jossa ohjelmaa on kello viidestä aina iltakahdeksaan asti. Illan teemana on...

Apurahan sai 69 hakijaa – suurin potti työskentelyyn

Liiton hallitus sai syksyn apurahahaussa ennätysmäärän eli kaikkiaan 108 hakemusta. Apuraha-anomusten yhteissumma oli 247 386,49 euroa. Apuraha myönnettiin 69 hakijalle, ja apurahasumma oli yhteensä 92 531 euroa.  Löydät apurahan saajien nimet ja julkisiksi ilmoitetut...

Mari Heikkilä aloittaa liiton puheenjohtajana vuonna 2024

Suomen tiedetoimittajain liiton vaalikokous valitsi yksimielisesti liiton uudeksi puheenjohtajaksi jyväskyläläisen tiedetoimittaja Mari Heikkilän. Suomen tiedetoimittajain liiton puheenjohtajana aloittaa vuoden 2024 alusta liiton nykyinen varapuheenjohtaja Mari...