10. Kansallinen tiedeviestintäkongressi – Tulevaisuuden ruokamme 23.11. klo 10–16.30 Tieteiden talolla
Maailman myllerryksessäkin tarvitsemme jokapäiväisen ruokamme. Ideat, aatteet, ismit ja innovaatiot muokkaavat ravintoamme, mutta myös käsityksiämme hyvästä ruoasta. Kansallinen tiedeviestintäkongressi kurkistaa puurokuppeihin ja kaarimaljoihin sekä poikkeaa pelloille ja bisnekseen.
Kongressi on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista. ILMOITTAUDU viimeistään to 16.11. TÄSTÄ LINKISTÄ tai kopioi linkki selaimellesi: https://www.lyyti.in/10_Kansallinen_tiedeviestintakongressi__Tulevaisuuden_ruokamme_8070
Aika: Torstai 23.11.2023 klo 10.00–16.30
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki
Järjestäjät: Suomen tiedetoimittajain liitto ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK)
OHJELMA
klo 10.00 aamukahvit kera smoothien
10.30 Kongressin avaus, Ulla Järvi (Tiedetoimittajain liitto) ja Henriikka Mustajoki (TJNK)
Klo 10.40–12
I SESSIO Miten ruoasta puhutaan?
Keynote: Ruoka terveyden ja moraalin mittarina
Tutkijatohtori Kaisa Tiusanen, Helsingin yliopisto
11.10 Julkisuuden ruokapuhe – myyttien purkamista vai poteroiden kaivamista
Paneelikeskustelu vetäjänä Henriikka Mustajoki
Keskustelijat: Tutkijatohtori Kaisa Tiusanen, Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja, toimittaja Kati Pohja ja elintarviketieteiden professori ja varadekaani Mari Sandell Helsingin yliopistosta.
12–13 Lounas, Liitto tarjoaa pyörykkälounaan
Klo 13–14.15
II SESSIO Mistä ruoka tulee?
Ruokaa kiertotaloudesta? Osa-aikaviljelijä ja tutkijatohtori Kari Koppelmäki, Helsingin yliopisto
Lue lisää: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/lukemisto/24ca4f7e-00d8-4e1c-a364-4d677ea15f99
Monimuotoisuutta peltoon maatiaisviljoilla: Hämeen ammattikorkeakoulun Annika Michelson
Kaikki omenasta: Luken Maarit Heinonen
14.15-15 ILTAPÄIVÄKAHVIT sekä Luken omena- ja perinneviljanäyttelyyn tutustuminen
Klo 15–16.00
III SESSIO Mihin ruoka on menossa?
Solumaatalous ja sen mahdollisuudet – miten ne muuttavat tulevaisuuden ruokakokemustamme – Anneli Ritala, johtava tutkija, VTT
Lue lisää: https://yhteishyva.fi/elama/kasvatetaanko-tulevaisuuden-ruoka-tankeissa-soluma/1Wmzvuz4rIN8yALcKIRAlu
Solar Foods – Uuselintarvike ideasta tutkimukseen ja tuotantoon
Toimitusjohtaja Pasi Vainikka kertoo soleiini-proteiinista, jota valmistetaan ilmasta sähkön, mikrobien ja hivenaineiden avulla sekä pohtii viestinnän merkitystä tieteessä ja start up -yrityksessä
https://www.lansivayla.fi/paikalliset/5457979
Kuohujuomaa 10-vuotisen tiedeviestintäkongressin kunniaksi
10 vuotta tiedeviestintäkongresseja: Älykkäästä kaupungista tulevaisuuden pellolle
16.30 Kongressi päättyy
HUOM! Klo 17.30 alkaa Suomen tiedetoimittajain liiton vaalikokous samassa paikassa. Kutsu ja ilmoittautumisohjeet tulevat jäsenkirjeessä myöhemmin.