Tiedekeskiviikko
Tiedekeskiviikko-blogit ovat jo muodostuneet käsitteeksi. Kerrottakoon, että nimen etuosa viittaa aiheeseen ja tarkastelukulmaan ja jälkiosa julkaisupäivään.
Syksyllä 2015 blogien julkaisutahtia harvennetaan ja kirjoittajajoukko hieman uudistuu, kuten matkan varrella on jo tapahtunut. Mutta perusidea on pysyvä.
Suomessa puhuttavat erityisesti politiikka (kotimainen ja kansainvälinen), talous, terveys ja teknologia, ja kaikessa ovat myös tutkijat ja tiedetoimittajat mukana, enemmän tai vähemmän. On sodanuhkaa, on someraivoa, yliopistot luopuvat sivistyksestä bisneksen hyväksi – mistä kaikesta olemmekaan jotakin mieltä. Entä historian ja kulttuurin pitkät linjat sekä lyhyet valot ja varjot – mitä niistä? Tuoreimmassa ja paikoin kuumana käyvässä – pakolaisiin liittyvässä – debatissa tutkijoitakin lyödään poliittisilla leimoilla.
Äkkipäätään voisi luulla, että sosiaalisessa mediassa puheet ovat synkkiä monologeja, mutta myös oikeaa vuoropuhelua syntyy ja kehittyy. Se vain tahtoo peittyä hälyn alle.
Keskiviikko-blogistit katsovat maailmaa eri kulmista ja kulmilta, ja voi olla että tekstit – asettuessaan yhteyteen toistensa kanssa – alkavat keskustella paitsi tekijöiden ja lukijoiden myös toistensa kanssa.
Blogeja muualla
Sivulla on RSS-syötteinä tiedeviestinnän näkökulmasta kiinnostavia kotimaisia blogeja ja listauksena ulkomaisia blogeja ja sivustoja. Vinkkaa tänne sivulle löytämiäsi kiinnostavia blogeja!
Ulla Järvi, päätoimittaja