Juha Pekka Helminen

Juha-Pekka-helminen_netti
Juha Pekka Helminen (s. 1957) on asunut ja työskennellyt Corregidoran kaupungissa Querétaron osavaltiossa Meksikossa vuodesta 2009 lähtien. Aikaisemmin hän toimi 25 vuotta Madridissa Espanjassa.
Juha Pekka on koulutukseltaan historioitsija (fil.lis., Helsingin Yliopisto 1987). Madridissa hän suoritti mm. Complutense-yliopiston Amerikan historian tohtorikurssit.  Sen jälkeen hän toimi tutkijana San Christobál de las Casasissa, Chiapasin osavaltiossa Meksikossa (Patronato Fray Bartolóme de las Casas) vuosina 1988-89.
Juha Pekka osallistui Espanjassa tutkijana mm. Santiago de Compostelan pyhiivaellusreittien selvittämiseen 1990-luvun loppupuolella (Hospital de Santa Cristina de Somport). Espanja-kaudella hän toimi myös useiden Suomen maakuntalehtien avustajana.
Nyt kiinnostuksen ja tutkimuksen kohteena, sekä harrastuksena on Meksiko eri muodoissaan (mm. gastronomia, historia, katolinen kirkko, intiaanit, kulttuuri, yhteiskunta…). Meksiko-innostuksesta pitää huolen myös oma perhe, johon kuuluvat meksikolaiset Nidia-vaimo ja poika Petteri Augusto.
Toimittajan työn ohella Juha Pekka on julkaissut useita tieteellisiä artikkeleita liittyen erityisesti Chiapasin ensimmäiseen piispaan, Fray Bartolomé de las Casasiin (1484-1566).

Kirjoitukset:

Historiaa makuuhuoneen ikkunasta
Miten näet?

Lue myös:

Freudin ilmastokriisi

Freudin ilmastokriisi

  Yleisradion aamulähetysten sääennusteet ovat kiinnostavaa seurattavaa ilmastokriisin psyykkisen todellisuuden näkökulmasta. Epänormaalin helteisen sään jatkuessa ennusteiden positiivinen perusvire sammuu ajoittain. Meteorologit ja juontajat eivät enää kerro...

Yliopistojen moninaisuus Skotlannissa opintonsa aloittavan silmin

Yliopistojen moninaisuus Skotlannissa opintonsa aloittavan silmin

  Olen seurannut Suomessa kesällä käytyä keskustelua organisaatioiden moninaisuudesta ja teemaan liittyvistä koulutuksista ja ohjeistuksista (esim. yliopistot, Yle). Kriittistä keskustelua on herättänyt esimerkiksi se, keitä koulutukset palvelevat ja rajoittuuko...