Juha Pekka Helminen

Juha-Pekka-helminen_netti
Juha Pekka Helminen (s. 1957) on asunut ja työskennellyt Corregidoran kaupungissa Querétaron osavaltiossa Meksikossa vuodesta 2009 lähtien. Aikaisemmin hän toimi 25 vuotta Madridissa Espanjassa.
Juha Pekka on koulutukseltaan historioitsija (fil.lis., Helsingin Yliopisto 1987). Madridissa hän suoritti mm. Complutense-yliopiston Amerikan historian tohtorikurssit.  Sen jälkeen hän toimi tutkijana San Christobál de las Casasissa, Chiapasin osavaltiossa Meksikossa (Patronato Fray Bartolóme de las Casas) vuosina 1988-89.
Juha Pekka osallistui Espanjassa tutkijana mm. Santiago de Compostelan pyhiivaellusreittien selvittämiseen 1990-luvun loppupuolella (Hospital de Santa Cristina de Somport). Espanja-kaudella hän toimi myös useiden Suomen maakuntalehtien avustajana.
Nyt kiinnostuksen ja tutkimuksen kohteena, sekä harrastuksena on Meksiko eri muodoissaan (mm. gastronomia, historia, katolinen kirkko, intiaanit, kulttuuri, yhteiskunta…). Meksiko-innostuksesta pitää huolen myös oma perhe, johon kuuluvat meksikolaiset Nidia-vaimo ja poika Petteri Augusto.
Toimittajan työn ohella Juha Pekka on julkaissut useita tieteellisiä artikkeleita liittyen erityisesti Chiapasin ensimmäiseen piispaan, Fray Bartolomé de las Casasiin (1484-1566).

Kirjoitukset:

Historiaa makuuhuoneen ikkunasta
Miten näet?

Lue myös:

Mikroskooppisia iloja

Mikroskooppisia iloja

Tutkiskelin hiljattain intensiivisesti kuravettä, lounaspöydän jämiä, hyönteisiä ja kuorintavoidetta. Voi pojat, olipa mielenkiintoista. Osallistuminen Suomen biotaiteen seuran kokeelliseen mikroskooppityöpajaan MicroMatters todisti että asioiden katsominen uudesta...

Ihmiskunnan amokjuoksu

Ihmiskunnan amokjuoksu

  Viime päivinä maailman lehdissä on uutisoitu näkyvästi Atlantin merivirtausten huolestuttavasta häiriintymisestä. Merivirrat häiriintyvät jäätiköiden sulamisen ja merivesien lämpenemisen yhteisvaikutuksesta. Myös meillä ainakin YLE ja Ilta-Sanomat ovat jo...

Laastari ei auta yliopistojen sabotointiin

Laastari ei auta yliopistojen sabotointiin

Jos yliopistot investoivat kymmeniä miljoonia tietoturvaan ja fyysisten tilojen vartioimiseen, niin miksei sitten kaikkein tärkeimmän pääomansa eli tutkijoiden työn suojelemiseen?