Paikka: Kulttuurikeskus Sofia, Helsinki (Kallvikinniementie 35, 00980 Helsinki) ja verkossa

Tervetuloa päivittämään etiikkaosaamistasi päivänpolttavien teemojen pariin torstaina 30.5. klo 10-16. Seminaari järjestetään kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa. Päivän ohjelmaosuudet myös striimataan verkossa. Järjestäjät tarjoavat osallistujille kahvit ja lounaan.

Seminaari on tarkoitettu niin journalisteille, tietokirjoittajille kuin viestinnän asiantuntijoille ja tutkijoille.

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Eero Hyvönen avaa klo 10–12 Journalistin ohjeita, joiden uudistusesityksistä on alkuvuonna kerätty palautetta. Uudistetut ohjeet tulkintaoppaineen julkistetaan maanantaina 27.5. Pääset siis kuulemaan aivan tuoreita uusia linjauksia.

Hyvösen puheenvuoron, keskustelun ja lounaan jälkeen klo 13 journalismin ja viestinnän eettisiä pulmia puidaan paneelikeskustelussa, johon saamme näkemyksiä journalistikentältä ja tutkijoilta. Mukana ovat mm. Journalistiliiton kansainvälisten ja etiikka-asioiden asiantuntija Salla Nazarenko ja Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja, Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Ohjelma jatkuu väliaikakahveilla ja klo 14.30 Sitaattien valta -sessiolla, jossa tietokirjoittamisen ja feature-journalismin arvostetut asiantuntijat eli kirjailija Tiina Raevaara ja tietokirjailija, toimittaja Elina Grundström avaavat lainauskäytäntöjä erilaisissa teksteissä. Keskustelemme myös siitä, voiko tarinallisessa journalismissa ja tietokirjallisuudessa sepittää yksityiskohtia. Tapahtuma päättyy klo 16.

Etiikkaseminaarin järjestävät Suomen tiedetoimittajain liitto ja Journalistiliitto. Lisätiedot Tiedetoimittajain liiton pääsihteeriltä Ulla.Jarvi(at)tiedetoimittajat.fi. tai Journalistiliiton koulutuspäälliköltä Nina.Porra(at)journalistiliitto.fi.

Ilmoittautuminen 22.5. mennessä. Paikkoja on tarjolla rajoitetusti, joten tarkistathan kalenterisi ennen ilmoittautumista etkä jätä varaamaasi paikkaa käyttämättä.

 

tai kopioi tämä osoite: https://www.lyyti.fi/reg/Eero_Hyvonen_johdattaa_uudistettuihin_Journalistin_ohjeisiin_305_8636