Sanan vallassa 3.5. työkaluja ja työelämätaitoja

Päiväys ja aika
3.5.2023
10:00 - 16:30


Työkaluja, työelämätaitoja ja lähteiden etiikkaa kevään 2023 Sanan vallassa. (Kuva: Shutterstock)

 

Sanan valta -koulutuspäivä yhdessä Journalistiliiton ja Terveystoimittajien kanssa ke 3.5. klo 10–16.30 Tieteiden talolla Helsingin Kruununhaassa.

Luvassa on jälleen kiinnostavia puheenvuoroja kaikille osallistujille sekä intensiivisiä työpajoja. Tänä vuonna teemana ovat työelämätaidot ja vuorovaikutus työkavereiden, haastateltavien ja yleisön kanssa. Pohdimme ja harjoittelemme myös tekoälyn käyttöä vastuullisen sisällöntuottajan työkaluna.

Asiantuntijoina seminaarissa toimivat muiden muassa mediamaailman tuntija, muutoksen johtamiseen ja työyhteisöjen kehittämiseen erikoistunut valmentaja Elina Yrjölä, palkittu tiedetoimittaja ja dokumentaristi Tapani Niemi sekä Ylen strategia-asiantuntija Silja Tenhunen. Työpajoissa kouluttajina ovat globaalia suosiota keränneen Elements of AI -kurssin tuottaneen teknologiayhtiö Reaktorin kouluttajat ja näyttelijä Niina Nurminen, joka tarjoaa draamallisessa työpajassa onnistumisen evästä hankaliin haastattelutilanteisiin sekä toimittaja, tietokirjailija Elina Grundström, joka haastaa keskustelemaan tietolähteiden käytön eettisistä kysymyksistä.

Maksuton koulutustapahtuma on tarkoitettu kaikille liiton jäsenille.

Aamupäivän ohjelmassa klo 10-11.30 kuulemme teemapuheenvuorot kolmelta asiantuntijalta, jotka myös osallistuvat yhteiseen keskusteluun. He ovat mediamaailman tuntija, työyhteisöjen kehittämiseen erikoistunut yrittäjä Elina Yrjölä HNY Groupista, strategia-asiantuntija Sija Tenhunen Yleltä sekä palkittu tiedetoimittaja, dokumentaristi ja tietokirjailija Tapani Niemi. 

Iltapäivällä lounaan jälkeen pääset kahteen työpajaan. Yhden pajan kesto on 1,5 h. Pajoja on tarjolla yhteensä kolme, kaikki eri teemoista. Raksi kaksi itsellesi mieluisinta vaihtoehtoa ilmoittautumislomakkeella. Pyrimme täyttämään osallistujien toiveet, mutta jos johonkin pajaan on poikkeuksellisen paljon tulijoita, saatamme joutua rajoittamaan sinne pääsyä. Pajat pyörivät rinnakkaisissa saleissa klo 13-14.30 ja taas kahvitauon jälkeen klo 15-16.30. Kukin paja toistuu identtisenä ennen ja jälkeen kahvitauon.

1) Ensimmäisen työpajan aihe on tekoälyn perusteita yleistoimittajalle ja -viestijälle. Pääset myös tekemään pienen harjoituksen aiheesta. Kouluttajina toimii globaalia suosiota keränneen Elements of AI -kurssin tuottaneen teknologiayhtiö Reaktorin kivikova kolmikko: tekoälyjohtaja Mikko Koskinen, senior data scientistist Janne Sinkkonen sekä head of external communications Jenna Karas.

2) Toisen pajan vetää näyttelijä Niina Nurminen. Hän tarjoaa kollegansa kanssa draamallisessa työpajassa onnistumisen evästä hankaliin haastattelutilanteisiin. Näyttelijät opettavat, miten luet sanattomia viestejä, miten viestit kehon kielellä rauhallisuutta ja asiantuntemusta ja miten saat jännittämistä hallintaan.

3) Kolmannessa työpajassa kouluttaja on toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundström, jonka kanssa pohditaan narratiiviseen tietokirjoittamiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä muun muassa tietokirjoihin liittyvien esimerkkien avulla.

 

Ilmoittautumislomake avautuu 4.4. klo 14. Ilmoittautuminen PÄÄTTYY pe 28.4. klo 15LINKKI

(Tai kopioi tämä: https://www.lyyti.in/Sanan_valta_7__Tekoja_ja_alya_5528)

Tulevia tapahtumia

  • Etiikkaseminaari 30.5. keskustelee uusista Journalistin ohjeista
    30.5.2024, 10:00 - 16:00
    Lue lisää