Jäsenelle

Tältä sivulta löydät Tiedetoimittajain liiton jäsenille tarkoitettua hyödyllistä tietoa.

Matkakorvaukset liiton tapahtumiin

Liitto toimii koko maassa, mutta tapahtumat ovat useimmiten Helsingissä. Liiton jäsenille korvataan matkakuluja kaikkiin liiton järjestämiin tapahtumiin JULKISEN LIIKENTEEN taksojen mukaisesti. Täytä liiton matkakorvauslomake verkossa JA lähetä matkalippujen kopiot sähköpostiin skannattuina (tai valokuvattuina) liiton toimistoon: toimisto@tiedetoimittajat.fi. Pääsihteeri yhdistää lomakkeen ja kuitit ja jatkolähettää ne maksettavaksi tilitoimistoon, jossa matkalaskuja maksetaan kuukauden 15. ja viimeinen päivä.

HUOM! Liitto ei korvaa oman auton kuluja eikä taksimatkoja. Mikäli olet kulkenut muuten kuin julkisilla, voit hakea matkakorvausta ilmoittamalla matkalaskussa matkan hinnan julkisen liikenteen taksojen mukaisina. Liitto ei myöskään korvaa hotelliyöpymisiä. Mikäli joudut kulkemaan lentämällä tai esim. makuuvaunussa, ota yhteyttä liiton toimistoon sovitellun korvauksen saamiseksi.

MATKALASKULOMAKE, Linkki

Mikä on Membook?

Tiedetoimittajien uusi jäsenrekisteri Membook on nyt käytössä! Olet saanut liittymiskutsun Membookiin rekisteröitymistä varten. Jos et ole sitä vielä saanut, pyydä kutsu liiton toimistolta osoitteesta: toimisto (at) tiedetoimittajat.fi.

Jäsenenä pääset kirjautumaan järjestelmään, jolloin näet kaikki tietosi, mitä liitolla on sinusta. Pääset myös muokkaamaan omia tietojasi, lukemaan viestit ja vastaamaan niihin sekä maksamaan vuosittain jäsenmaksusi verkkopakin kautta -kaikki tämä tietenkin tietoturvallisesti!

Membookiin pääsee tästä: https://secure.membook.fi

Ohjeita Membookin käytöstä löytyy täältä: http://tuki.membook.fi

Membookin asiakaspalvelu tarjoaa teknistä tukea järjestelmään liittyvissä asioissa. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@membook.fi tai puhelimitse numeroon 045 7874 6100 (myös tekstiviestit ja Whatsapp!).

Membook on jäsenrekisteri yhdistyksille ja muille yhteisöille. Membookin avulla yhdistys täyttää EU:n tietosuoja-asetuksen velvoitteet. Yhdistyksen laskutus saadaan automatisoitua, ja myös muut taloushallinnon rutiinin kevenevät. Myös yhdistyksen viestintä on Membookin avulla entistä helpompaa.

Mitä iloa tästä on jäsenelle?

Yhdistyksen viestit, laskut ja some-päivitykset samassa näkymässä

• Kun jäsen kirjautuu Membookiin, hän näkee etusivulta yhdellä silmäyksellä yhdistyksen uusimmat sosiaalisen median päivitykset, hänelle lähetetyt viestit sekä laskut. Mikäli jäsen kuuluu useampaan Membookia käyttävään yhdistykseen, hänen tarvitsee kirjautua sisään vain kerran.
Viestit, jäsentiedotteet ja kommenttiketjut
• Jäsen saa hänelle lähetetyt viestit oletusarvoisesti sekä sähköpostilla että Membookin ”sisään”. Sähköpostit voi kytkeä pois päältä omista asetuksista, jos mieluummin lukee viestit vain Membookissa. Viestiin vastaaminen ja kommentointi tapahtuu aina kirjautumalla Membookiin. Tällöin viestin alle voi muodostua keskusteluketju kaikkien viestin vastaanottajien kesken. Vastaukset ja kommentit eivät välity sähköpostiin ja näin se ei tukkeudu viestitulvasta pitkässäkään ketjussa.

Jäsentietojen muokkaaminen omatoimisesti
• Jäsen voi hallinnoida jäsentietojaan itse sen sijaan, että päivittäminen tapahtuu aina sihteerin tai muun välikäden kautta. Tämä jakaa vastuuta koko yhdistyksen kesken, jolloin jää paremmin aikaa keskittyä järjestämään tulevaa toimintaa!
• Mikäli jäsen ei käytä tietokonetta tai vastaavaa laitetta, voi hän silti olla kirjoilla yhteisön jäsenenä ja teettää muutokset sihteerin kautta. Tarkoitus ei siis ole pakottaa jokaista jäsentä käyttämään sähköistä palvelua, vain rohkaista siihen.
Yksityinen, tietoturvalain mukainen rekisteri
• Jäsentiedot pysyvät turvassa yhteisön hallussa ja poistuvat järjestelmästä vaatimusten mukaisesti, kun niitä ei enää tarvita. Jäsenellä on aina viimeinen sana siihen, kuinka julkisia omat jäsentiedot ovat.

Jäsenmaksujen helpotettu maksaminen
• Laskujen maksaminen onnistuu suoraan Membookin kautta muun käytön ohella. Muistutusten ja maksuhistorian avulla jäsen pysyy hyvin ajan tasalla maksuistaan.

Liiton pääsihteeri Ulla Järvi kertoo Membookin toukokuun (2019) uutiskirjeen haastattelussa, miksi liiton hallitus valitsi juuri Membookin jäsenrekisterinsä ylläpitäjäksi: http://www.membook.fi/tiedetoimittajat-valitsivat-kotimaista-laatua-ja-synergiaa/

Jäsenkortti

Liiton kuvallisen jäsenkortin saa lähettämällä korkeatasoisen digitaalisen passikuvan (koko 36 x 47 mm, tarkkuus 300 dpi) osoitteeseen toimisto (at) tiedetoimittajat.fi.
Kortti on lehdistökortti ja sitä esittämällä voi muun muassa osallistua tiedeviestinnän kannalta kiinnostaviin tilaisuuksiin ja saada työmatkoilla alennuksen kaukoliikenteen bussilipuista Suomessa.
Jäsenkortin voimassaolo todistetaan vuositarralla, jonka saa jäsenmaksulaskun yhteydessä. Vuositarra on voimassa seuraavan vuoden helmikuun loppuun saakka.