Jäsenelle

Tiedetoimittajain liiton jäsen on mukana yli 1 100 ihmisen verkostossa, jossa kaikkien päämäärä on sama, tiedeviestinnän kehittäminen ja edistäminen. Lue lisää, miksi kannattaa olla jäsen.

Jäsenkortti on myös pressikortti

Liiton kuvallisen jäsenkortin saa lähettämällä korkeatasoisen digitaalisen passikuvan (koko 36 x 47 mm, tarkkuus 300 dpi) osoitteeseen toimisto (at) tiedetoimittajat.fi.
Kortti on pressikortti, joten vaali korttiasi huolella ja arvosta sen tuomia etuja.
Jäsenkortin voimassaolo todistetaan vuositarralla, jonka saa jäsenmaksulaskun yhteydessä. Vuositarra on voimassa seuraavan vuoden helmikuun loppuun saakka.

Mitä etuja saa Tiedetoimittajain liiton jäsenkortilla?

  • Oikeuden osallistua liiton järjestämiin koulutuksiin, opintomatkoihin sekä tiedeviestintäalan kansainvälisiin kongresseihin ja muihin tapahtumiin. Liitto tukee jäsentensä osallistumista ja kouluttautumista Kopiosto-apurahoin. Kotimaassa kaikki koulutusten ja liiton tapahtumien matkakulut korvataan. Omat koulutuksemme ovat pääsääntöisesti maksuttomia.
  • Yhteisön, jossa verkostoidut ja tutustut monien eri alojen osaajiin.
  • Vain liiton jäsenenä voit hakea apurahaa, joka on tarkoitettu laitteisiin ja niitä varten hankittaviin ohjelmistoihin.
  • Jäsenkortin, joka on samalla PRESSIKORTTI, jolla mm. pääset maksutta Suomessa useimpiin museoihin, näyttelyihin ja messuillle. Ulkomailla edut vaihtelevat, mutta korttia kannattaa aina näyttää.

HANKI mobiilijäsenkortti

Jäsenpalveluitamme hoitavalla Membookilla on käytössään mobiilijäsenkortti, joka on ladattavissa maksuttomasti. Se toimii yhdessä henkilökortin kanssa ja sillä varmistetaan jäsenyyden voimassaolo.
Sovellus löytyy Googlen Play -kaupasta ja Applen App Storesta hakusanalla Membook. Ohjetekstit ovat SUOMEKSI. Jotta jäsenkortti näkyy sovelluksessa, sinun täytyy olla ensin rekisteröitynyt Membookiin. Jos et ole rekisteröitynyt, pyydä sitä varten erillinen kutsu Membookilta jäsenpalvelussa tai sähköpostitse liiton toimistosta.

Membookin mobiilisovelluksen OHJEET TÄSSÄ LINKISSÄ

Tai kopioi tämä linkki: https://tuki.membook.fi/help/mobiilisovelluksen-asennus-ja-kaytto

Lataa siis kortti puhelimeesi, testaa käyttöä ja anna palautetta: toimisto@tiedetoimittajat.fi.

Onko sähköpostiosoitteesi vaihtunut? Se vaikuttaa kirjautumiseen, joka on tehty toisella osoitteella. Jos salasanasi ei toimi tai on unohtunut, vaihtolinkin voi pyytää Membookin kirjautumisikkunassa olevasta ”Unohdin salasanani”-painikkeesta.
Kirjautumisikkunan linkki: https://secure.membook.fi

Matkakorvaukset liiton tapahtumiin

Liitto toimii koko maassa, mutta tapahtumat ovat useimmiten Helsingissä. Liiton jäsenille korvataan matkakuluja kaikkiin liiton järjestämiin tapahtumiin JULKISEN LIIKENTEEN taksojen mukaisesti.

Matkakorvausten hakujärjestelmä on uudistettu loppuvuodesta 2023. Matkakorvausta hakeva jäsen tarvitsee henkilökohtaiset tunnukset Heeros-järjestelmään. Jos sinulla ei ole Heeros-tunnuksia, lähetä viesti pääsihteerille: toimisto@tiedetoimittajat.fi. Pääsihteeri lähettää pyynnön tilitoimistoon, josta tunnukset tulevat. TALLETA ne hyvin. Jos olet unohtanut tunnukset, järjestelmä antaa uudet tunnukset unohtuneiden tilalle.

Kun sinulla on tunnukset, kirjaudu tässä osoitteessa: https://cloud.heeros.com/login-client/index.html#/

Ohessa linkki ohjeisiin: Matkalaskun teko-ohjeet

HUOM! Liitto ei korvaa taksimatkoja eikä yleensä oman auton kuluja. Mikäli olet kulkenut muuten kuin julkisilla, voit hakea matkakorvausta ilmoittamalla matkalaskussa matkan hinnan julkisen liikenteen taksojen mukaisina. Liitto ei myöskään korvaa hotelliyöpymisiä. Mikäli joudut kulkemaan lentämällä tai esim. makuuvaunussa, ota yhteyttä liiton toimistoon sovitellun korvauksen saamiseksi.

 

Mikä on Membook?

Tiedetoimittajien jäsenrekisteri Membook hoitaa kaikki jäsenrekisterin pitoon kuuluvat asiat.

Olet saanut liittymiskutsun Membookiin rekisteröitymistä varten. Jos et ole sitä vielä saanut, pyydä kutsu liiton toimistolta osoitteesta: toimisto (at) tiedetoimittajat.fi.
Jäsenenä pääset kirjautumaan järjestelmään, jolloin näet kaikki tietosi, mitä liitolla on sinusta. Pääset myös muokkaamaan omia tietojasi, lukemaan viestit ja vastaamaan niihin sekä maksamaan vuosittain jäsenmaksusi verkkopakin kautta –kaikki tämä tietenkin tietoturvallisesti!
Membookiin pääsee tästä: https://secure.membook.fi
Ohjeita Membookin käytöstä löytyy täältä: http://tuki.membook.fi
Membookin asiakaspalvelu tarjoaa teknistä tukea järjestelmään liittyvissä asioissa. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@membook.fi tai puhelimitse numeroon 045 7874 6100 (myös tekstiviestit ja Whatsapp!).
Membook on jäsenrekisteri yhdistyksille ja muille yhteisöille. Membookin avulla yhdistys täyttää EU:n tietosuoja-asetuksen velvoitteet. Yhdistyksen laskutus saadaan automatisoitua, ja myös muut taloushallinnon rutiinin kevenevät. Myös yhdistyksen viestintä on Membookin avulla entistä helpompaa.

Mitä iloa tästä on jäsenelle?

Yhdistyksen viestit, laskut ja some-päivitykset samassa näkymässä
• Kun jäsen kirjautuu Membookiin, hän näkee etusivulta yhdellä silmäyksellä yhdistyksen uusimmat sosiaalisen median päivitykset, hänelle lähetetyt viestit sekä laskut. Mikäli jäsen kuuluu useampaan Membookia käyttävään yhdistykseen, hänen tarvitsee kirjautua sisään vain kerran.
Viestit, jäsentiedotteet ja kommenttiketjut
• Jäsen saa hänelle lähetetyt viestit oletusarvoisesti sekä sähköpostilla että Membookin ”sisään”. Sähköpostit voi kytkeä pois päältä omista asetuksista, jos mieluummin lukee viestit vain Membookissa. Viestiin vastaaminen ja kommentointi tapahtuu aina kirjautumalla Membookiin. Tällöin viestin alle voi muodostua keskusteluketju kaikkien viestin vastaanottajien kesken. Vastaukset ja kommentit eivät välity sähköpostiin ja näin se ei tukkeudu viestitulvasta pitkässäkään ketjussa.
Jäsentietojen muokkaaminen omatoimisesti
• Jäsen voi hallinnoida jäsentietojaan itse sen sijaan, että päivittäminen tapahtuu aina sihteerin tai muun välikäden kautta. Tämä jakaa vastuuta koko yhdistyksen kesken, jolloin jää paremmin aikaa keskittyä järjestämään tulevaa toimintaa!
• Mikäli jäsen ei käytä tietokonetta tai vastaavaa laitetta, voi hän silti olla kirjoilla yhteisön jäsenenä ja teettää muutokset sihteerin kautta. Tarkoitus ei siis ole pakottaa jokaista jäsentä käyttämään sähköistä palvelua, vain rohkaista siihen.
Yksityinen, tietoturvalain mukainen rekisteri
• Jäsentiedot pysyvät turvassa yhteisön hallussa ja poistuvat järjestelmästä vaatimusten mukaisesti, kun niitä ei enää tarvita. Jäsenellä on aina viimeinen sana siihen, kuinka julkisia omat jäsentiedot ovat.
Jäsenmaksujen helpotettu maksaminen
• Laskujen maksaminen onnistuu suoraan Membookin kautta muun käytön ohella. Muistutusten ja maksuhistorian avulla jäsen pysyy hyvin ajan tasalla maksuistaan.
Liiton pääsihteeri Ulla Järvi kertoo Membookin toukokuun (2019) uutiskirjeen haastattelussa, miksi liiton hallitus valitsi juuri Membookin jäsenrekisterinsä ylläpitäjäksi: http://www.membook.fi/tiedetoimittajat-valitsivat-kotimaista-laatua-ja-synergiaa/

Liiton Valon päivän vuosijuhla kerää jäsenkuntaa yhteen juhlistamaan Vuoden tiedetoimittaja- ja tiedeviestintäpalkinnon saajia. Vuonna 2022 päästiin juhlimaan vasta vappuviikolla, mutta sitäkin näyttävämmin Bio Rexissä Helsingissä. (Kuva: Sami Perttilä)