Kevät täynnä toimintaa – täytä kalenterisi

22.02.2019 | 5:42

Tiedetoimittajain liiton kevät ei ole vain vuosikokousta ja matkahakuja, vaan luvassa on jälleen monenlaisia tapahtumia ja koulutuksia. Ota tästä talteen päivämäärät – lisätietoa ja ilmoittautumisohjeita tulee lähipäivinä ja -viikkoina jäsenkirjeissä.

 

13. maaliskuuta Kuopiossa on ensimmäinen jäsentilaisuus itäsuomalaisten jäsenten verkostoitumiseksi. Kokoonnumme Tiedettä kansalle -seminaarin jälkeen Kuopion keskustassa (paikka ilmoitetaan myöhemmin) klo 17.

Itä-Suomen yliopisto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos järjestävät professori Jouko Tuomiston syntymäpäiväseminaarin yliopiston kampuksella Snellmania-rakennuksessa klo 13–16. Esitelmissä pohditaan tieteen ja tiedeviestinnän paikkaa sekä median vastuuta totuudenmukaisen tiedon levittäjänä.  ILMOITTAUDU mukaan paikan päälle tai seuraamaan seminaaria etänä striimattuna!

LINKKI OHJELMAAN ja ilmoittautumisiin: https://www.uef.fi/-/13-3-professori-emeritus-jouko-tuomiston-syntymapaivaseminaari-tiedetta-kansalle-ja-paattajille-kuopio

 

16. maaliskuuta avautuu liiton Kevät 2019 -apurahahaku.

 

11. huhtikuuta Helsingissä Sanan valta 5 – Algoritmien valta -koulutuspäivä. Liiton yhteistyökumppaneina ovat tuttuun tapaan Suomen journalistiliitto ja Terveystoimittajat ry. Lisäksi aamupäivän yhteisessä osuudessa Helsingin yliopiston Tiedekulman Stagella yhteistyökumppani on Mediapooli. Aamupäivän Varaudu valeuutiseen -seminaarissa klo 9–12 lavalle nousevat Ilta-Sanomien toimittaja Arja Paananen puhumaan trollien turhauttamisen taidosta toimittajan näkökulmasta sekä Facebookin Pohjoismaiden yksiköstä strategisen kumppanuuden johtaja John Severinson ja julkisuuden hallinnan johtaja Christine Grahn. Aamupäivän fasilitoi toimittaja Olli Sulopuisto. Iltapäivän työpajoissa klo 13-16.30 perehdytään ainakin oman nettitoimintansa suojaamiseen ja algoritmien hallinnan riskeihin. Koulutuspäivä on tänä vuonna poikkeuksellisesti siirtynyt pois Tieteiden talolta.

 

24. huhtikuuta Helsingissä on liiton kevätkokous, joka kokoontuu tänä vuonna Suomen Akatemian vieraana Hakaniemessä. Ennen illan kokousta Akatemia järjestää meille miniseminaarin ajankohtaisesta tutkimuksesta.

 

25. huhtikuuta Helsingin Finlandia-talon Cafe Verandassa kokoontuu klo 17 Tieteellisten seurain valtuuskunnan ideoima kaikelle yleisölle avoin Tiedeklubi, jonka tuon illan ohjelman vetovuorossa on meidän liitto.

 

16. toukokuuta liitto on Heurekassa mukana järjestämässä kirjailijavierailua, jonka vieraaksi saapuu italialainen Massimiano Bucchi, joka työskentelee professori Trenton yliopistossa. Hänen alansa on tieteen, teknologian ja yhteiskunnan suhde. Hänen tuorein suomennettu kirjansa kertoo paitsi Nobelin palkinnon historiasta, myös sen voittajista ja heidän tarinoistaan. Ennen illan luentoa meille on luvattu myös oma opastettu kierros Heurekan huippusuosittuun dinosaurus-näyttelyyn.

LINKKI kirjaan: https://www.gaudeamus.fi/kuinka-voitetaan-nobelin-palkinto/

 

20. toukokuuta hallitus päättää kevään apurahoista.

6.–7. kesäkuuta purjehdimme Turun edustalle sijaitsevalle Seilin saarelle! Pohdimme viestinnän etiikkaa, tieteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta – ja sukellamme näiden ilmiöiden uusimmille, kokeileville aallonharjoille.

 

1.–5. heinäkuuta kokoontuvat maailman tiedetoimittajat ja tiedeviestijät Lausanneen, Sveitsiin WCSJ2019-kongressiin. Suomen tiedetoimittajain liitto julistaa haettavaksi noin 15 apurahaa viikolla 9.

LINKKI: https://www.wcsj2019.eu

Iloisena tietona kerrottakoon, että liiton väkeäkin on framilla, kun torstain iltapäivän ohjelmaan 4. heinäkuuta pääsi Mikko Myllymäen ja Ulla Järven vetämä Confession Session. Tule tunnustamaan mokasi!

https://www.wcsj2019.eu/provisional-programme

 

Muistathan myös, että liiton aluetilaisuuksia voi ehdottaa kuka tahansa jäsen!

Lisäksi kerromme, että mahdollisimman pian julistetaan hakuun myös Andalusian opintomatkaryhmä, jota luotsaa hallituksemme jäsen Pauliina Raento 7.–13.11.