Kevätretki Sigrid Schaumanin näyttelyyn Huuhkajien kanssa

15.04.2019 | 1:20

Huuhkajien kevätretki suuntautuu tänä vuonna Sigrid Schaumanin näyttelyyn Villa Gyllenbergiin torstaina 23.5.2019. 

Tervetuloa Huuhkajat ja muut liiton jäsenet tutustumaan Schaumanin näyttelyyn, johon oma yksityinen opas meidät perehdyttää tunnin mittaisella kierroksella klo 15.00 alkaen.

 Taiteilijan elämäntyötä ei ole aiemmin tuotu esiin vastaavassa laajuudessa. Näyttelyssä on esillä nelisenkymmentä maisemaa, alastontutkielmaa ja omakuvaa sekä otteita Schaumanin arvosteluista muista merkittävistä modernisteista. Hänen maalauksensa että taidearvostelunsa edistivät värimaalauksen ja modernismin tuloa Suomeen. Näyttely tuo esiin Schaumanin taidekäsityksen: taide on visualisoitua tunnetta.

Pressi- tai museokortilla pääsee mukaan kuluitta. Jos sinulla ei ole korttia, liitto korvaa jäsentensä sisäänpääsyn. Villa Gyllenbergin läheisyydessä sijaitsee Didrichsenin taidemuseo, joka on auki 18.00 saakka. Kiinnostuneet voivat jatkaa sinne ja tutustua itsenäisesti museon taidekokoelmaan. Siellä on myös omatoiminen ja -kustanteinen kahvittelumahdollisuus, vaikkapa museon kauniilla terassilla – sään salliessa.

Villa Gyllenberg sijaitsee Kuusisaaressa osoitteessa Kuusisaarenpolku 11. HSL:n reittioppaasta löytyvät eri vaihtoehdot sopivista liikennevälineistä. 

Liitto korvaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien jäsentensä matkakulut. Laita siis tilaisuuden jälkeen lippujen kuitit ja selvitys matkasta tilinumeroineen os. toimisto@tiedetoimittajat.fi

Ilmoittautumiset 9.5. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ

KUVA: Sigrid Schauman: Maisema Mentonista / Landskap från Menton, 1951. Kuva:Erkki Valli-Jaakola, Porin taidemuseo