Johanna Vehkoon verkkotyöpaja faktantarkistuksesta korona-aikana 3.6.

Aika: keskiviikkona 3.6.2020 klo 16–17.30 
Paikka: Järjestetään sähköisesti Microsoft Teamsissa
Mistä tunnistaa luotettavan lähteen – ja mistä sen tunnistaa korona-aikana, jolloin misinformaatiota on liikkeellä enemmän kuin koskaan?
Työkaluja väärän koronatiedon tunnistamiseen ja torjumiseen tarjoaa toimittaja, tietokirjailija Johanna Vehkoon vetämä verkkotyöpaja. Työpaja pidetään Microsoft Teams -sovelluksessa. Koulutus sopii niin journalisteille kuin viestinnän tehtävissä toimiville jäsenillemme.
Työpajan järjestävät Journalistiliitto ja Suomen tiedetoimittajain liitto. Mukaan mahtuu  15 Tiedetoimittajien jäsentä 15 Journalistiliiton jäsentä. Tiedetoimittajain liiton kiintiöön voit ilmoittautua alla.
Työpajan ilmoittautuminen päättyy maanantaina 1.6. klo 10. Sen jälkeen saat sähköpostitse kutsun tapahtumaan. Työpajatyöskentelyyn tarvitaan tietokone.
Tiedetoimittajain liiton ILMOITTAUTUMISLINKKI.
 
 

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT – Elina Grundströmin ja Henrik Rydenfeltin verkkotyöpaja journalismin ja viestinnän etiikasta korona-aikana 28.5.

Aika: torstaina 28.5.2020 klo 16–17.30 
Paikka: Järjestetään sähköisesti Microsoft Teamsissa
Sosiaalisen median lieveilmiöt valuivat journalismin ja viestinnän sisältöihin jo ennen koronakriisiä. Etätyö ja verkossa vellova disinformaatio ovat panneet eettisen harkinnan entistäkin suuremmalle koetukselle. Tukea tekemisen rajojen pohdintaan tarjoaa Suomen tiedetoimittajain liiton ja Journalistiliiton järjestämä verkkotyöpaja torstaina 28.5.2020.
Toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundströmin ja dosentti Henrik Rydenfeltin vetämässä Teams-työpajassa keskustellaan journalismin ”somettumisesta” käyttäen esimerkkinä koronakeväänä julkaistuja juttuja. Osallistujat saavat nuo jutut luettavakseen ennen työpajaa. Työpaja on tarkoitettu journalismin parissa ja viestinnän asiantuntijatehtävissä toimiville liiton jäsenille.
Työpaja järjestetään Microsoft Teams -sovelluksessa. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 25.5. klo 10. Sen jälkeen saat sähköpostitse kutsun tapahtumaan. Mukaan mahtuu 12 Tiedetoimittajain liiton ja 12 Journalistiliton jäsentä.
Tiedetoimittajain liiton ILMOITTAUTUMISLINKKI.