65 hakemusta Tiedetoimittajain korona-apurahahaussa

23.09.2020 | 10:32

Kuva: Mostphotos

 

HAKU ON PÄÄTTYNYT. Apurahoista päätetään ja ilmoitetaan kaikille hakijoille viikolla 42.

Suomen tiedetoimittajain liiton hallitus julistaa haettavaksi tiedeviestinnän parissa työskenteleville tarkoitetun Korona-ajan erityisapurahan.

 

Korona-apurahaa myöntäessään liiton hallitus ottaa huomioon erityisesti koronatilanteen heikentämät ansiomahdollisuudet tai poikkeusolojen aiheuttamat lisäkulut.

 

HAKUAIKA: 22.9.–30.9.

 

Mahdolliset käyttökohteet:

Erityinen laitehankinta (esim. etätyön mahdollistavat lisälaitteet)

Ammatillinen kehittyminen (esim. ammatissa tarvittavan tieteellisen lehden tilausmaksu / yksittäisten artikkelien osto tai ammattikirjallisuuden hankinta) ja koulutus (esim. maksullinen kurssi, kongressi tai etäkoulutus)

Projekti (esim. pidemmän artikkelin kirjoittaminen, podcastien tai radio-/tv-ohjelmien tekeminen)

 

Apuraha on henkilökohtainen ja siitä ilmoitetaan normaaliin tapaan verottajalle, mutta se ei ole verotettavaa tuloa.

 

Korona-ajan erityisapurahaa ei oteta huomioon tulevissa kausiapuraha-hauissa eivätkä aiemmat apurahat estä sen myöntämistä. Apurahat kertyvät suomalaisesta tekijäinoikeusjärjestelmästä eli ovat Tiedetoimittajain liiton Kopiosto-korvauksia.

 

Korona-apurahat maksetaan lokakuun 2020 loppuun mennessä.

 

Lisätietoja Tiedetoimittajain liiton toimistosta: toimisto@tiedetoimittajat.fi tai pääsihteeri Ulla Järvi. Yhteystiedot-LINKKI.

Apurahan käyttö raportoidaan normaaliin tapaan liiton toimistoon käyttöselvityksen ja mahdollisten hankintakuittien kera 3 kuukauden kuluessa apurahan käytöstä. Osoite: toimisto@tiedetoimittajat.fi Lomakkeen LINKKI löytyy liiton sivulta Apurahaohjeista.