Maailmalle mukaan – Hae nyt tiedetoimittajakongresseihin

08.03.2017 | 10:41

Liiton jäsen, nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan osaksi kansainvälistä tiedetoimittajayhteisöä!

Liitto on avannut Extranettiin kaksi matkahakua. Toinen vie Kööpenhaminaan Euroopan tiedetoimittajain kongressiin kesäkuun viimeisellä viikolla, toinen San Franciscoon tiedetoimittajain maailmankongressiin lokakuun viimeisellä viikolla.

Samalla nämä matkat ovat liiton tämänvuotiset jäsenmatkat.
HUOM! Voit hakea molemmille matkoille, mutta ilmoita hakulomakkeessa, kumpi on sinulle ensisijainen kohde.

TÄYTÄ HAKEMUS HUOLELLISESTI! Älä vain kopioi ohjelmaa, vaan pohdi ja kerro hallitukselle, miten tapahtuma hyödyttää juuri sinua ja edistää toimintaasi tiedeviestinnän parissa.

Hallitus valitsee apurahan saajat kokouksessaan 11.4. Hakijoille ilmoitetaan välittömästi hallituksen päätöksen jälkeen. 

Rohkaistu hakemaan, suunnittelemaan ja haaveilemaan!

European Conference for Science Journalists 26.–30.6.2017 Kööpenhaminassa

EUSJA:n ja Tanskan tiedetoimittajain liiton järjestämä European Conference for Science Journalists järjestetään kesäkuun viimeisellä viikolla Kööpenhaminassa. Ohjelma on tarkoitettu laajasti ottaen kaikille tiedeviestijöille. Ilmastodebatti on yksi pääteemoista, lisäksi pohditaan tiedeviestinnän uusia ansaintamahdollisuuksia mm. sosiaalisessa mediassa sekä tutkivan tiedejournalismin menetelmiä sekä vastuullista tiedeviestintää. Kongressimaksu on 500 euroa (ennen 25.4.) ja lento+hotellipaketin saa keskimäärin 800 eurolla. 

LINKKI: http://www.ecsj2017.com

Apurahojen määrä: Noin 10

Apurahan suuruus: 1300 euroa

Hakuaika: 7.3–4.4.2017.

Valintakriteeri: perusteltu hakemus

HUOM!  ECSJ2017 on omatoimimatkan kaltainen eikä sinne siis järjestetä varsinaista ryhmämatkaa. Kongressin aikana tullaan kuitenkin järjestämään yhteinen illallinen liiton jäsenille, ja jo ennen matkaan kaikki halukkaat voivat liittyä yhteiselle sähköpostilistalle vaihtamaan matkasuunnitelmia ja tarjoamaan omia matkavinkkejä toisillekin.    

Opintomatka Kaliforniaan ja San Franciscoon Tiedetoimittajain maailmankongressiin 21.–30.10.2017 

Sisältäen 3 yön retken Kalifornian maisemiin ja World Conference for Science Journalists -tapahtumaan 26.–30.10.2017 San Franciscossa
Konferenssin LINKKI: http://wcsj2017.org

HUOM! San Franciscoon lähdetään yhtenäisenä joukkona, ja ennen kongressia vietämme kolme yötä Kalifornian mielenkiintoisessa luonnossa. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Suomen matkatoimisto. Matkanjohtajana toimii pääsihteeri Ulla Järvi.

Koska tiedämme ihmisten toivovan kongressihotelliltaan hyvin erilaisia asioita, päätti hallitus, että tämän opintomatkan omavastuuosuus koostuu maailmankongressin aikaisesta majoituksesta. Näin matkalle hyväksytyt voivat “säädellä” omavastuuosuuttaan majoittumalla halvalla tai kalliimmin, yksin tai yhdessä matkatoverin kanssa. Valitettasti tähän mennessä kongressin sivuille ei ole saatu mahdollisia kongressihotelleja ja hintatarjouksia, mutta toivon mukaan ne ilmestyvät sopivasti sitten, kun hallitus on valinnut matkalle lähtijät 11.4. kokouksessaan.
Myöskään maailmankongressin osallistusmaksua ei ole vielä ilmoitettu. Hallitus ratkaisikin siten, että noin 500 euroon asti osallistumismaksu sisältyy osallistujan omavastuuseen, mutta mikäli se ylittyy tuntuvasti, liitto korvaa ylimenevän osan. Korvauksesta tehdään vielä erillinen päätös, kun osallistumismaksun suuruus selviää.
Näin menetellen San Franciscon opintomatkan omavastuuosuus on (keskitason majoituksella ja osallistumismaksulla) noin 1/3 matkan kokonaiskustannuksista, mikä on linjassa liiton aiempien opintomatkojen kanssa.

Mitä kuuluu opintomatkaan?

Opintomatkaan sisältyvät lennot Hki–San Francisco–Hki sekä ennen konferenssia tehtävä retki: 1 yön majoitus Santa Rosassa Sonoma Countyn viininviljelysalueella ja vierailu viinitilalla sekä 2 yön majoitus Yosemiten kansallispuiston alueella että bussikuljetukset liiton opintoretken aikana 21.–24.10.

Yosemiten kansallispuistosta palataan San Franciscoon tiistaina 24.10. punapuumetsikön ja Golden Gaten kautta. Hintaan sisältyy myös ryhmän lentokenttäkuljetus 30.10. Alustava matkaohjelma on tullut sinulle jäsenkirjeen mukana liitetiedostona.

Hallitus on päättänyt omavastuusta:  Liiton matkaan sisältyy em. noin 2 200 euron arvoinen opintomatka. Jäsenten omavastuuosuus kertyy vapaavalintaisesta ja omatoimisesta hotellimajoituksesta 24.–30.10. kongressin ajan San Franciscossa sekä WCSJ-kongressin osallistumismaksusta. Mikäli osallistumismaksu ylittää tuntuvasti liiton asettaman 500 euron rajan, liitto korvaa ylityksen.

Matkalle valitaan: 14 liiton jäsentä

Omavastuu: Omatoimimajoitus 24.-30.10. sekä kongressin osallistumismaksu (noin) 500 euroon asti.

Hakuaika: 7.3–4.4.2017.

Valintakriteeri: perusteltu hakemus   

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Suomen matkatoimisto.