Olimme järjestäjinä erittäin tyytyväisiä Helsingin konferenssin suureen ja moninaiseen osallistujamäärään. Tapahtumaan ilmoittautui tulijoita vielä viime hetkille saakka, ja kiirettä riitti valmisteluiden parissa aivan loppuun asti.
Konferenssikävijöitä saapui Suomeen jo juhannusviikonloppuna, ja monet ihmettelivät ja ihastelivat autioituneen Helsingin hiljaisuutta. Maanantaista perjantaihin eri puolilta maailmaa tulleille tiedetoimittajille kuitenkin tarjottiin paljon nähtävää ja koettavaa.
Helsingin yliopiston päärakennuksessa ja Porthaniassa järjestettiin päivittäin kuudesta seitsemään rinnakkaista esitystä, ja konferenssipäivät alkoivat ja päättyivät yleisistuntoihin. Esitysten jälkeen osanottajat uppoutuivat keskusteluun yliopiston käytävillä. Konferenssi oli erinomainen tilaisuus verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia kollegoiden kanssa.
Monipuolisten esitysten lisäksi konferenssi tarjosi osallistujille mahdollisuuden tutustua kesäiseen Helsinkiin ja suomalaiseen kulttuuriin. Iltaohjelmaan sisältyi pesäpalloa, saunomista, lavatanssia ja monia muita elämyksiä. Konferenssiviikon päätteeksi järjestettiin opintoretkiä Tampereelle, Turkuun, Ouluun, Hyvinkäälle, Mikkeliin, Helsinkiin, Espooseen sekä Tallinnaan ja Tarttoon.
Kaiken kiireen keskellä emme valitettavasti itse ehtineet juuri seurata esityksiä, mutta olemme saaneet paljon positiivista palautetta ohjelmasta. Onneksi kaikki suuressa juhlasalissa järjestetyt yleisistunnot videoitiin konferenssin nettisivuille, joten sihteeristökin pääsee nauttimaan niistä nyt jälkikäteen.
Seuraava tiedetoimittajien maailmankonferenssi järjestetään Soulissa 2015. Toivotammekin korealaisille kollegoillemme onnea ja menestystä konferenssin valmisteluissa.
Minttu Hilden ja Minna Härkönen