Syksy on täynnä tapahtumia!

06.09.2017 | 3:04

Liitto aloittaa syyskauden tekemällä pienimuotoisen ja epävirallisen “Maakunta-turneen”.

Tiedeviestintä on aiheena Tieteen päivät ja Tutkijoiden yö -tapahtumassa Joensuussa 29.9. ja Kuopiossa 30.9. Liitosta mediasessioissa ovat mukana hallituksen jäsen, kirjailija Tiina Raevaara keskustelijana ja pääsihteeri Ulla Järvi keskusteluiden vetäjänä.
Joensuu: https://www.uef.fi/web/tiedetapahtuma/joensuu
Kuopio: https://www.uef.fi/web/tiedetapahtuma/kuopio

Turun kirjamessuilla liitto järjestää perinteisen jäsentapaamisen heti iltapäivä-seminaarin jälkeen 6. lokakuuta klo 17–18. Seminaarissa klo 16–17 puhutaan tietokirjoista ja bloggaamisesta ja yhteistyökumppanimme on Suomen tietokirjailijoiden liitto. Kirjamessujen ohjelma julkistetaan 4.9., jonka jälkeen mekin avaamme ilmoittautumisen. Liitto kustantaa jäsentapaamisen matkakulut Turun ulkopuolelta tuleville julkisten kulkuneuvojen taksojen mukaisesti.
Viime vuonna meitä oli siellä kuutisenkymmentä eli tämä turkulainen iltapäivä on aina vaan yksi liiton suosituimpia tapahtumia!

Syksyn apuraha-haku alkaa 16. lokakuuta. Siitäkin ilmoitamme erikseen.

4. Kansallinen tiedeviestinnän kongressi ja liiton syyskokous – puheenjohtajavaaleineen – järjestetään keskiviikkona 29.11. Otsikko on tänä vuonna: “Huoli herkistää, pelko myy – Kamppailu median terveyspuheesta”. Käsittelyssä ovat monet huolenaiheemme tuulivoimaloista, rokotuksista, ilmastonmuutoksesta aina ympäristöherkkyyksiin, kemikaaleihin ja muihin pelottaviin “luonnonvoimiin”. Keskustelemme median ja viestinnän roolista näiden huolien herättäjänä ja pelkojen “markkinamiehenä”, mutta myös valistajana ja huuhaan suitsijana.
Kongressin (päivällä) ja vuosikokouksen (illalla) paikat pääkaupunkiseudulla julkistetaan myöhemmin. Myös tänne matkakulut korvataan pääkaupunkisedun ulkopuolelta tuleville jäsenille.

18. tammikuuta 2018 Tiedetoimittajain liitto järjestää Tieteiden talolla Helsingissä Tieteiden yössä Tieteelliset tanssi-iltamat. Luvassa on paritanssin opetustuokioita ja välissä tieteellisiä luentoja tanssikulttuurista ja tanssin fysiologisista vaikutuksista.

Huuhkajat toimii:::::::::::::::::::::::Huuhkajat toimii:::::::::::::::::::::::::Huuhkajat toimii:::::::::::::::::::::::

Suomen esihistorian näyttely Kansallismuseossa
Huuhkajien iltapäivätilaisuus
torstaina 19.10.2017 kello 15.00

Kansallismuseossa 1.4. avattu näyttely kertoo Suomen esihistoriasta. Näyttely on laajin ja kattavin esitys suomalaisten alkuperästä ja elämästä kivikaudelta rautakauden lopulle. Suomen merkittävimmät arkeologiset löydöt yhdistettynä digitaalisiin mediatoteutuksiin, äänimaisemaan ja kosketeltaviin esineisiin rakentavat siltoja ajasta toiseen.

Tiedetoimittajille tarjotaan mahdollisuus tutustua näyttelyyn oppaan johdolla ja mukaan mahtuu enimmillään 30 osallistujaa, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kierros aloitetaan kahvitarjoilulla museon kahvilassa 15.00.

Ilmoittaudu viimeistään 11.10 .2017 mennessä (LINKKI avautuu 15.9.)