Syksyn apuraha-hakukausi käynnissä 15. marraskuuta asti

Suomen tiedetoimittajain liitto ry myöntää tiedeviestinnän parissa työskenteleville apurahoja syventävään työskentelyyn, koulutukseen, kokoukseen tai muuhun ammatilliseen tapahtumaan osallistumiseen ja työmatkaan tai laitehankintaan.

Hakuaika on 16.10.–15.11.2018.
Apurahalomake löytyy liiton Extranet-sivustolta ja hakemuksen täyttämiseen tarvitaan henkilökohtaiset tunnukset, jotka on liiton jäsenillä. Ei-jäsenet pyytävät tunnukset osoitteesta: toimisto@tiedetoimittajat.fi.
Löydät ohjeita ja vinkkejä apuraha-hakemuksen tekemiseen Extranetin Ohjeet apurahan hakijalle -lomakkeelta. Ohjeet löytyvät myös liiton nettisivuilta: https://www.tiedetoimittajat.fi/toiminta/apurahat/.
Kohdeapurahoja voidaan jakaa myös 2-4 hengen pienryhmämatkoille. Kaikki ryhmän jäsenet tekevät omat hakemukset, joissa viitataan yhteiseen matkaan ja mainitaan ryhmän muiden jäsenten nimet.
Liitto jakaa myös ns. media fellows -apurahoja tieteellisten lehtien toimittajille esimerkiksi lehden kehittämiseen tai harjoitteluun/vierailuun koti- tai ulkomaisen tiedelehden toimituksessa. Myös tutkijoiden viestintäosaamisen laajentamista työharjoittelussa voidaan tukea. Apurahaa on myönnetty esimerkiksi toimittajan tai tiedottajan osallistumiseen tutkijaryhmän työhön ja viestintään sekä työkiertoon ja -vaihtoon.
Jo toteutuneille hankkeille ei myönnetä apurahaa.
Apurahat rahoitetaan kopiointikorvauksilla. Tästä syystä apurahan haussa Suomen tiedetoimittajain liitto suosittaa Kopiosto-valtakirjan myöntämistä liitolle tiedetoimittaja-ominaisuudessa. Valtakirjan voi sama ihminen antaa useassa eri ominaisuudessa. Jos et ole vielä Tiedetoimittajain liitolle omaa valtakirjaa antanut, voit ladata sen osoitteesta, allekirjoittaa ja lähettää postitse liiton toimistoon. Valtakirja-LINKKI: tiedetoimittajat-dynaaminen-Kopiosto-valtakirja
Apurahat ovat henkilökohtaisia ja verottomia, mutta niistä ilmoitetaan verottajalle. Ilmoituksen pakollisia tietoja ovat viralliset etunimet, henkilötunnus ja kotiosoite.
TÄYTÄ HAKEMUS HUOLELLISESTI:
– Anna hankkeelle kuvaava ja lyhyt nimi, joka tulee apurahan myöntämisen jälkeen näkymään liiton kotisivuilla julkaistavassa tiedotteessa.
– Kuvaile käyttö- tai työsuunnitelma tiiviisti mutta olennaiset asiat kertoen. Lähetä liitteitä VAIN pyydettäessä.
– Arvioi hankkeen kustannukset hakuhetken todellisten kustannusten mukaan.
– Jos kyse on konferenssista tai muusta tapahtumasta, liitä mukaan linkki tapahtuman sivuille. Kuvaile tiedeviestintäsuunnitelmasi konferenssiin liittyen.
– Ilmoita pankkiyhteys IBAN-muodossa, jotta apuraha voidaan maksaa.
– Ilmoita muut samaan hankkeeseen vireillä olevat apurahahakemukset.
– Ilmoita erikseen, jos haluat vain nimesi näkyvän liiton apurahatiedotteessa
ESIMERKKEJÄ:
Liitto on myöntänyt vuosittain muutamia 1000–4000 euron apurahoja tiedeviestintää käsitteleviin tai sitä hyödyntäviin tietokirjahankkeisiin. Kirja- ja työskentelyapurahoja haetaan eniten, joten niissä myös kriteerit ovat kaikkein tiukimmat.

Muutamia tuoreita, Tiedetoimittajain liiton tukemia tietokirjoja.


TIEDETOIMITTAJA-lehdessä julkaistaan jäsentemme tekemiä juttuja mm. kongresseista ja juttu-/työmatkoistaan, joihin he ovat hakeneet ja saaneet liiton apurahaa.
Lue vaikkapa:
Kaisu Innanen osallistui liiton apurahalla PCST-kongressiin Uudessa Seelannissa keväällä 2018:

Tiedeviestinnän paikalliset ongelmat ovatkin kansainvälisiä

Uusimmat ajankohtaiset

Ilmoittaudu kevätkokoukseen ja Lauluja rikosrekisteristä -keikalle

Tervetuloa osallistumaan Suomen tiedetoimittajain liiton vuosikokoukseen ja seuraamaan Vuoden 2025 tiedeviestintäpalkinnon saanutta oikeuspsykologi Julia Korkmanin esitystä! Suomen tiedetoimittajain liitto ry. VUOSIKOKOUS Aika: Torstai 24.4.2025 klo 17 Paikka: Tekstin...

Valon juhla Olympiastadionilla oli kohtaamisten juhlaa

  Tiedetoimittajain liiton 40-vuotisjuhlavuoden tapahtumien sarjan aloitti Valon juhla Helsingin Olympiastadionilla. Mukana oli lähes 180 liiton jäsentä ja kutsuvierasta. Juhlijoiden palautteiden perusteella parasta olivat palkittujen koskettavat puheet, rento...

Tiedetoimittajien uratarinat