Tiedetoimittajain liiton toimintavuoden yksi kohokohdista, Valon päivän juhla, vietetään tänä vuonna Luonnontieteen museossa Helsingissä (Pohj. Rautatienkatu 13) maanantaina 3. helmikuuta klo 17.30.

TÄRKEÄÄ: Pääovet avataan 15:40 ja suljetaan 18.00, minkä jälkeen pääovet osoitteessa (Pohjoinen Rautatiekatu 13) suljetaan ja sisään pääsee sisäpihan kautta, eli musta metallinen kävelyportti osoitteessa (Arkadiankatu 7). Kun tulee portista sisälle näkyy museorakennus oikealla ja siinä on lasiovet sisään rakennuksen aulaan.

Lasiovien ja sisäpihan kautta myös kulku ulos rakennuksesta tilaisuuden päättyessä. Tämän jälkeen tiloista poistutaan museon sisäpihan kautta (lasiovet aulassa, norsun vieressä).

Juhlassa palkitaan vuoden 2020 tiedetoimittaja ja kaksi Vuoden 2020 tiedeviestintäpalkinnon saajaa. Palkintojenjakoa ja -puheita seuraa juhlabuffet.
HUOM! Luonnontieteellisen keskusmuseo Luomuksen johtaja Leif Schulman toivottaa liittomme väen tervetulleeksi jo klo 16.00, jolloin hän kertoo museon aineiston digitalisointi-hankkeesta. Suomi on ollut digitalisaation edelläkävijöitä. Työ muun muassa mahdollistaa museoiden aineistojen kansainvälisen tutkimuksen.
 
Sekä luustosali että aula museon 1-kerroksessa ovat käytössä koko tilaisuuden ajan (16:00-20:00), museon 2-kerroksen näyttelytilat (Muutosta ilmassa ja Maailman luonto) ja työpajatila jossa esityksiä, ovat avoinna vain tilaisuuden alun 16:00-17:30.

Ohjelma:

  • 16:00-16:25 museon työpajatilassa 2. krs. Leif Schulman puhuu Luomuksella tehtävästä digitoinnista ja digitalisaatiohankkeista – Paikka: museon työpajatila, 2-kerros. Mikäli tilaisuuden aikana paikalle saapuu lisää vieraita voivat he kiertää museon 2-kerroksen Maailman luonto ja Muutosta ilmassa näyttelyissä.
  • 16:30-16:55, työpajatila, 2-kerros (max 40 hlöä): Pasi Sihvonen ja  Jani Järvi kertovat hyönteistutkimuksesta. Samaan aikaan konservaattori Ari Puolakosken esitys konservoinnista ja näyttelyiden rakentamisesta 2-kerroksen Muutosta ilmassa näyttelyssä (max 40 hlöä).
  • 17:00-17:25 Samat esitykset uudelleen, niin että ryhmät vaihtavat paikkaa. Ryhmä joka oli ensin kuuntelemassa Aria voi siirtyä työpajaan kuuntelemaan Pasin esitystä ja työpajassa olleet henkilöt siirtyvät kuuntelemaan Arin esitystä.
Klo 17.30 PALKINTOJEN JAKO: 3. krs Elämän historia -salissa. Palkittujen puheet sekä onnittelumaljat.
           N. klo 18.15 siirtyminen alakertaan 1. kerrokseen, jossa buffet-tarjoilua ja vapaata seurustelua.
Klo 20 mennessä tilaisuus päättyy ja vieraat poistuvat

Liitto korvaa tähän juhlaan osallistuvien matkakulut julkisen liikenteen taksojen mukaisesti. Matkalaskulomake  ja ohjeet löytyvät liiton sivuilta: https://www.tiedetoimittajat.fi/jasenelle/

ILMOITTAUTUNEET, LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!