Vesa Niinikangas

Vesa NiinikangasSuomen tiedetoimittajain liitolla on ollut internet-sivusto vuodesta 1996 lähtien, ja  sivusto on informoinut pääasiassa yhdistyksen omasta toiminnasta. Uudistunut tiedetoimittajat.fi tarjoaa keskustelua, taustatietoa ja  tiedotteita tiedeviestinnästä ja laajemminkin tieteen ja yhteiskunnan suhteesta. Sivustolla on nyt paitsi uusi ilme  myös uutta ja uudella tavalla esitettävää sisältöä.
Vuorovaikutteisuus on avainsana internetissä, ja kilpailu huomiosta on ankaraa sosiaalisessa ja muussa digitaalisessa mediassa. Sivustolla mahdollisuus kommentoida tekstejä, aloittaa keskusteluja ja osallistua niihin sekä jakaa sisältöä sosiaalisen median kautta. Vuorovaikutteisuus realisoituu käytössä, ja sitä kautta tämäkin julkaisu paranee.
Tiedetoimittaja-lehti kokee suurimman muodonmuutoksen sitten ensimmäisen numeron vuonna 1993. Paperilehden julkaiseminen loppui viime vuoteen, ja lehdet numerot vuosilta 2008–13 on luettavissa lukuohjelmalla. Lehti on nyt olennainen osa sivustoa, mikä mahdollistaa juttujen kommentoinnin ja jatkokeskustelun niiden teemoista.
Yhdistys alkaa julkaista sivustolla Tiedekeskiviikko-blogia, jossa kymmenen kirjoittajaa pohtii ajan ilmiöitä eri näkökulmista. Uusi blogiteksti ilmestyy kerran viikossa. Blogit-sivulle kerätään linkkejä muihin kiinnostaviin blogeihin meillä ja muualla. Vinkkejä vastaanotetaan!
Foorumit-sivulla on tällä hetkellä Ilmoitustaulu ja  Yleinen keskustelu -foorumit. Ilmoitustaulu on tarkoitettu yhdistyksen omille ja muille tiedeviestinnän kannalta kiinnostaville tapahtuma-, apuraha- ja muille ilmoituksille. Yhteistoiminta on tässäkin paikallaan: tiedeviestintään liittyviä tapahtumia on niin paljon pelkästään Suomessa, ettei yksi silmäpari ehdi niitä ajoissa huomaamaan. Ryhtykää ilmoittajiksi ja lisätkää siten tilaisuutenne huomioarvoa.