Heljä Salonen valittiin liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2021

Iltalehden terveystoimittaja Heljä Salonen valittiin Suomen tiedetoimittajain liiton uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2021. Liiton hallitus sai myös uusia jäseniä.

Tiedetoimittajain liiton vaalikokous käytiin torstaina 26.11.2020 poikkeusoloissa hybridikokouksena, jossa osa osallistujista istui Helsingissä Tekniskan salissa ja osa teams-yhteydessä eri puolilla Suomea.

Ylen tiedetoimittaja Teija Peltoniemi ja Helsingin yliopiston viestinnän professori Esa Väliverronen nousevat uusina hallitukseen, ja tiedetoimittaja Mari Heikkilä jatkaa toiselle kaudelleen.
Suomen Akatemian viestintäjohtaja Riitta Tirronen oli myös ehdotettujen uusien jäsenten joukossa, mutta hän ilmoitti kokouksessa halukkuutensa aloittaa puheenjohtajaksi valitun Heljä Salosen keskenjääneellä kaudella.
Kokouksessa ei siten tällä kertaa äänestetty lainkaan, koska ehdotettuja hallitukseen oli nämä neljä jäsentä.
Liiton sääntöjen mukaanhan  hallituskaudet ovat kolmivuotisia, ja jos esimerkiksi puheenjohtajaksi nousevalta hallituksen jäseneltä jää kausi kesken, siihen valitaan uusi ihminen jäljelle jäävälle kaudelle.
Kuten kokouksessa kerrottiin, hallituksessa voi istua enintään kaksi kolmivuotiskautta, MUTTA kesken kauden tullut voi istua hallituksessa lopulta yhteensä vaikka 8 vuotta, kuten nyt istui Jukka Lehtinen. Hallituksen kolmas erovuoroinen, Pauliina Raento, oli ilmoittanut, ettei enää asetu ehdokkaaksi.
Kannen kuva: Mikko Käkelä

Pääkirjoitus

Ulla Järvi: Lehdistönvapaus liukuu kahtaalle

AJATTELEMINEN ON AKATEEMINEN URA

Jaana Ahlblad: Ajattelun ajattelijat – Mielenfilosofi Pii Telakivi toivoo filosofien paluuta
Aki Petteri Lehtinen: Kirjainten kauneus – Niina Turtola tutkii typografian outouttamista

Tiedetoimittaja-lehti

Julkaisija

Suomen tiedetoimittajain liitto ry.
Finlands vetenskapsredaktörers förbund rf.

Tiedetoimittaja-lehti on Kulttuuri- ja mielipidelehtien Kultti ry:n jäsen

Toimitus

Päätoimittaja Ulla Järvi

ISSN

ISSN 2242-4237 (Verkkolehti) | ISSN 1235-0338 (Painettu)

Tiedetoimittaja-lehti on sitoutunut vastuulliseen journalismiin