Suomen tiedetoimittajain liiton julkaisu

Kaipaatko tukea korona-ajan poikkeusoloissa?

Suomen tiedetoimittajain liiton hallitus julistaa haettavaksi tiedeviestinnän parissa työskenteleville tarkoitetun Korona-ajan erityisapurahan.

Tiedetoimittajain liiton suurapurahan ja projektin kuvaukset alkavat Somerniemellä Tuulispään eläinsuojelukeskuksessa. Kuvauksia ohjaa etänä Amanda Jane Feldon. Tuulispäässä kuvauksissa avustaa Piia Anttonen. Kuva: Vesa-Matti Väärä.


Muuttuiko työtilanteesi radikaalisti, kun korona iski? Jouduitko etätöihin vaillinaisin välinein? Onko sinulla juuri nyt aikaa, mutta ei rahaa, kouluttaa ja kehittää itseäsi? Investoi itseesi, me autamme alkuun! Hae heti, hakuaika on lyhyt.
Korona-apurahaa myöntäessään liiton hallitus ottaa huomioon erityisesti koronatilanteen heikentämät ansiomahdollisuudet tai poikkeusolojen aiheuttamat lisäkulut.
HAKUAIKA on lyhyt: 22.9.–30.9.

Mahdollisia käyttökohteita ovat:

  • Erityinen laitehankinta (esim. etätyön mahdollistavat lisälaitteet)
  • Ammatillinen kehittyminen (esim. ammatissa tarvittavan tieteellisen lehden tilausmaksu / yksittäisten artikkelien osto tai ammattikirjallisuuden hankinta) ja koulutus (esim. maksullinen kurssi, kongressi tai etäkoulutus)
  • Projekti (esim. pidemmän artikkelin kirjoittaminen, podcastien tai radio-/tv-ohjelmien tekeminen)

Apuraha on henkilökohtainen ja siitä ilmoitetaan normaaliin tapaan verottajalle, mutta se ei ole verotettavaa tuloa. Korona-ajan erityisapurahaa ei oteta huomioon tulevissa kausiapuraha-hauissa eivätkä aiemmat apurahat estä sen myöntämistä. Apurahat maksetaan lokakuun 2020 loppuun mennessä.
Nämäkin apurahat rahoitetaan liiton Kopiosto-varoista eli tekijäinoikeuskorvauksista. Mikäli tässä haussa ei jostain syystä – esimerkiksi hakijoiden suuresta määrästä johtuen – ei hakemus tuota tulosta, ei hätää. Liiton normaalien kausiapurahojen haku alkaa 16. lokakuuta.
Nyt ei siis tueta tuhansien arvoisia ehkä järjestettäviä konferenssimaksuja maailmalle, vaan pienempiä pika-apuja, jotka parantavat tiedeviestijöiden syksystä ja alkutalvesta selviämistä ja uusiin mahdollisuuksiin tarttumista.
Korona-ajan erityisapuraha-hakemus löytyy tästä LINKISTÄ.
Apurahan käyttö raportoidaan normaaliin tapaan liiton toimistoon käyttöselvityksen ja mahdollisten hankintakuittien kera 3 kuukauden kuluessa apurahan käytöstä. Lomake: LINKKI
 
 

Julkaistu

18 syys, 2020

Suomen Tiedetoimittajain liitto

JULKAISIJA

Suomen tiedetoimittajain liitto ry.
Finlands vetenskapsredaktörers förbund rf.

Tiedetoimittaja-lehti on Kulttuuri- ja mielipidelehtien Kultti ry:n jäsen

TOIMITUS

Päätoimittaja Ulla Järvi

ISSN

ISSN 2242-4237 (Verkkolehti)