Koulutus 2014

Kotimaiset tapahtumat

Tiedetoimittajat 60+ -ryhmän kaikille jäsenille avoin iltapäiväkahvi Pressiklubilla oli 23. tammikuuta. Sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa viritti keskustelua tieteen ja uskonnon suhteesta otsikolla Uskovainen tutkija?
Tutustuminen Erkki Kurenniemen Kohti Vuotta 2048 -näyttelyyn Kiasmassa 26. helmikuuta.
Yhdistys järjestää yhdessä Helsingin yliopiston tiedeviestinnän tutkijaryhmän kanssa Tiedeviestinnän murros sosiaalisessa mediassa koulutuksen tutkijoille, toimittajille ja tiedottajille. Kurssi alkoi 3. maaliskuuta ja sen toinen jakso on 23. huhtikuuta. Kurssille valittiin ilmoittautumisjärjestyksessä 30 osallistujaa. Kiinnostus oli huomattavasti suurempaa, ja yhdistys järjestää myöhemmin vastaavaa koulutusta.
Tiedetoimittajat 60+ -ryhmän seuraava kaikille jäsenille avoin iltapäiväkahvi Pressiklubilla on 20.3.14.  neurologian dosentti Kati Juva alustaa aiheesta Dementia vai muistihäiriö.
Bioetiikan tutkimuksesta rockoopperaksi: Playing God. Akatemiatutkija Tuija Takalan ja professori Matti Häyryn tutkimuksista syntyirockooppera, jonka Suomen esitykseen 28.3.14 yhdistys jakoi jäsenilleen 35 lippua. Tiedetoimittaja 2/2014 kertoo teoksen synnystä ja vastaanotosta.
Opintoretki Turkuun Baltic Centrumin vieraaksi syyskuussa, aiheena Itämeren alueeseen liittyvä tutkimus.
Kansallinen tiedeviestinnän konferenssi 24. lokakuuta, teemana ihmisen ja koneen vuorovaikutus.

Ulkomaiset tapahtumat

Vuonna 2014 AAAS-tiedetapahtuma pidettiin helmikuussa Chicagossa, ja sinne osallistuivat yhdistyksen stipendiaatteina Yhteiskuntapolitiikka-lehden päätoimittaja Tuukka Tammi ja freelance-tiedetoimittaja Jarmo Wallenius.
EASE:n konferenssi ja vuosikokous on Kroatian Splitissä 13–15. kesäkuuta. Yhdistys jakaa sinne noin viisi apurahaa.
Sveitsin tiedetoimittajayhdistys järjestää EUSJA-opintomatkan Sveitsiin 19–21. maaliskuuta, ja sinne osallistuvat yhdistyksen stipendiaatteina  YLE:n toimittaja Kirsi Matson-Mäkelä ja Tekniikka&Talous-lehden toimittaja Helena Raunio.
ESOF on Kööpenhaminassa  21-26. kesäkuuta. Yhdistys järjestää sinne 20 hengen opintomatkan.
British Science Festival on tänä vuonna Birminghamissa 6–9. syyskuuta. Yhdistys jakaa sinne noin viisi apurahaa.