Helena Raunio


Olen perusluonteeltani uutistoimittaja, ja innostun uuden ja uutisen edessä. Toimittajan työssäni palkitsevinta onkin yhä löytämisen ilo. Tämä koskee niin aikakauslehtien tekniikka-, tiede- ja tutkimusjuttuja kuin säätiöiden ja yhdistysten omia julkaisuja. Jaksan kaivella syntyjä syviä.
Pisin työurani on ollut Tekniikka&Talous -lehdessä, yli 30 vuotta. Olen työskennellyt myös eri päivälehdissä, verkkolehdissä ja yrityksissä, sillä peruskoulutukseltani olen ekonomi. Tampereen yliopiston journalistiopinnot vetivät minut kuitenkin lehdistöön. Oman toiminimen perustin vuonna 2017.
Koska koen, että mikään aihepiiri ei saa olla toimittajan työssä vierasta, olen kirjoittanut skaalalla oopperasta energiaan ja logistiikasta kehitysvammaisiin.
Harrastuksia minulla on kaksi: yhdistykset ja musiikki, jossa kiinnostukseni on oopperasta rock-musiikkiin.
Koska verkostoituminen on ammatissani sosiaalinen välttämättömyys, toimin Tekniikan toimittajien eli Presstekin sekä Ympäristötoimittajien hallituksissa. Olen myös globaaliksi muuttuneen Clean Energy Wire-journalistiverkoston Pohjoismaiden yhteyshenkilö.
Osallistun mielelläni myös Terveystoimittajien, Taloustoimittajien sekä Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton tarjoamaan ohjelmaan.
Nyt on minun vuoroni antaa yhdistyksille omaa työpanostani, toivottavasti opiksi ja iloksi.

Lue myös:

Voiko tutkija puhua luottamuksella toimittajalle?

Voiko tutkija puhua luottamuksella toimittajalle?

  Älä kirjoita tätä lehteen, mutta… Tämä fraasi on tuttu varmasti jokaiselle toimittajalle. Sen kuuluessa kynänkärki nousee paperista tai sormet näppäimistöltä. Jos keskustelua on taltioitu mikrofonilla tai videokameralla, haastateltava on yleensä odottanut...

Terveiset tulpasta!

Terveiset tulpasta!

  Vieläkö muistat jatkuvan marmatuksen suurten ikäluokkien muodostamasta tulpasta. Se oli kestoaihe 1980- ja 1990-luvun nuorisomedioissa, kuten Ylioppilaslehdessä. Silloin koettiin, että sotien jälkeen syntyneet sukupolvet olivat tukkineet uraputket. He jyräsivät...

Tieteen uusi suurvalta on Kiina – ainakin tietyillä aloilla

Tieteen uusi suurvalta on Kiina – ainakin tietyillä aloilla

Vuonna 2019 The Economist kysyi artikkelissaan, onko Kiinasta tulossa tieteen supervalta? Vuonna 2024 se vastasi kysymykseensä raportissaan kertomalla, että Kiinasta on tullut tieteen suurvalta kasvitutkimuksesta suprajohdefysikkaan. Ruohonjuuritasolla Kiinan...