Olen ollut vapaa tiedetoimittaja päätoimisesti jotakuinkin vuodesta 2011. Kirjoitan ja teen infografiikoita sekä taittotöitä. Omimmat aihepiirini pyörivät syvällä luonnontieteissä ja ympäristöasioissa, mutta ajoittain eksyn kyllä muihinkin kiehtoviin aiheisiin. Teen juttuja mihin milloinkin, mutta Tiedetuubi-verkkojulkaisun toiminnassa olen ollut tiiviisti mukana alusta lähtien.
Perimmäinen tavoitteeni on tieteellisen maailmankuvan edistäminen. Uuden oppiminen on elämäni suola – ja oppimistani asioista eteenpäin kertominen taitaakin sitten olla jokin toinen hyvä eloni mauste.
Taustani on geotiedepainotteisessa tähtitieteessä. Tutkin joitain vuosia Marsin ja Kuun geologiaa Suomessa ja maailmalla, mutta heti tutkimustyön alusta asti tieteen popularisointi kyllä kutkutteli taustalla. Lopulta tämä jälkimmäinen kutsumus sitten voitti. Tiedeviestintäopinnot auttoivat päätöksen tekemisessä kummasti.
Harrastuksiini kuuluvat pyöräily, kaikenmoinen luonnossa möyriminen ja valokuvaus. Ja tietysti Marsin tutkimus. Syvään juurtuneista tavoista kun on vaikea päästä eroon.
Suomi kansainvälistyy – miten huomioimme tämän tiedeviestinnässä?
Tiedeviestinnän arvo on laajasti tunnistettu. Hyvä niin! Tieteen ajatellaan kuuluvan kaikille, ja esimerkiksi erilaiset lasten ja nuorten tiedetapahtumat ovat jo tärkeä osa tutkimuksesta kertomista. Silti tarjonta ei tavoita vielä kaikkia, eikä toisaalta kaikilla...