Pauliina Raento

Kuva: Juhani Mänttäri


Työskentelen Suomen tiedekustantajien liiton pääsihteerinä ja vapaana tutkijana, kouluttajana ja kirjoittajana.
Olen työskennellyt erilaisissa tiedetoimittamisen tehtävissä kolmen vuosikymmenen ajan. Olen toimittanut lukuisia tiedelehtien erikoisnumeroita ja artikkelikokoelmia suomeksi ja englanniksi sekä työskennellyt Suomen maantieteellisen aikakauskirjan Terran päätoimittajana sekä toimittajana lehdissä Political Geography (Elsevier) ja International Gambling Studies (Taylor & Francis).
Nykyisessä työssäni koulutan sekä tiedejulkaisujen editoreja että tutkija-kirjoittajia. Järjestän tapahtumia ja matkoja sekä seuraan tekijänoikeuteen liittyviä asioita. Kirjoitan silloin tällöin myös printtimediaan, vaikka työni toimittajana (mm. Ylessä ja Suomen Luonto -lehdessä) jäi aikoinaan tutkijanuran jalkoihin.
Olen yliopiston arjesta luopunut professori. Meneillään olevassa tutkimushankkeessani Hevoset ihmisineen tutkin eläimiä, työtä, toimijuutta ja oppimista. Hyödynnän siinä tallimestarin erikoisammattitutkintoani, kiinnostustani raviurheiluun ja osallistumistani hevosalan kansallisiin kehittämishankkeisiin. Tutkimustani rahoittaa Koneen säätiö (https://koneensaatio.fi/).
Olen erikoistunut politiikan, kulttuurin ja vapaa-ajan teemoihin, jotka kiinnostukseni rahapelaamiseen yhdistää. Olen rahapelitutkimuksen dosentti Tampereen yliopistossa ja teen yhteistyötä Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikön ja joidenkin kansalaisjärjestöjen kanssa. Asiantuntemukseni painopisteet ulkomailla ovat Espanjassa, Pohjois-Amerikassa ja Karibian piirissä.
Peruskoulutukseni on kulttuurimaantieteessä ja monitieteisessä alue- ja kulttuurintutkimuksessa. Väittelin radikaalista baskinationalismista Nevadan yliopistossa vuonna 1996. Työskentelin kulttuurimaantieteen professorina Helsingin yliopistossa vuosina 2007–2016 ja aluetieteen professorina Tampereen yliopistossa 2017–2018. Olen tehnyt tutkimus- ja muuta työtä myös Yhdysvalloissa, Espanjassa, Kuubassa ja Skotlannissa.

Lue myös:

Rationaalisuuden myytti – selittääkö talous lasten harvalukuisuuden?

Rationaalisuuden myytti – selittääkö talous lasten harvalukuisuuden?

Yksi maaliskuun lopun kärkiuutinen oli syntyvyyden lasku, joka haastaa Suomen tulevaisuutta, kun ikäihmisten määrä kasvaa ja yhteiskuntaa pyörittävät ikäluokat pienenevät. Uutinen ei sinänsä ole uusi. Samaa virttä on laulettu melkeinpä koko tämä vuosituhat, vaikka...

Mikroskooppisia iloja

Mikroskooppisia iloja

Tutkiskelin hiljattain intensiivisesti kuravettä, lounaspöydän jämiä, hyönteisiä ja kuorintavoidetta. Voi pojat, olipa mielenkiintoista. Osallistuminen Suomen biotaiteen seuran kokeelliseen mikroskooppityöpajaan MicroMatters todisti että asioiden katsominen uudesta...

Ihmiskunnan amokjuoksu

Ihmiskunnan amokjuoksu

  Viime päivinä maailman lehdissä on uutisoitu näkyvästi Atlantin merivirtausten huolestuttavasta häiriintymisestä. Merivirrat häiriintyvät jäätiköiden sulamisen ja merivesien lämpenemisen yhteisvaikutuksesta. Myös meillä ainakin YLE ja Ilta-Sanomat ovat jo...