Toiminta

Tiedetoimittajain liiton ydintehtävä on tiedeviestinnän kehittäminen ja edistäminen. Miten se tapahtuu, ja ketkä sitä tekevät?

 

Tiedetoimittajain liiton vuosipuu kertoo vuoden tapahtumakierron – ja myös, milloin isompien tapahtumien suunnittelu alkaa. (Suunnittelu: Ulla Järvi; graafinen suunnittelu ja toteutus: Minna Malja)

Suomen tiedetoimittajain liitto edistää tiedeviestintää yhteiskunnassa yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa ja järjestää tiedeviestintään liittyvää koulutusta. Yhdistys jakaa Kopiosto-apurahoja tiedeviestintää edistäviin hankkeisiin sekä myöntää palkintoja merkittävästä toiminnasta tiedeviestinnässä. Yhdistyksen julkaisufoorumi on tiedetoimittajat.fi-sivusto, jolla tiedotetaan yhdistyksen toiminnasta ja muista tiedeviestintään liittyvistä tapahtumista sekä julkaistaan Tiedetoimittaja-lehteä ja Tiedekeskiviikko-blogia.
Liiton esittely (power point -muodossa) löytyy oheisesta linkistä.
Liiton toimintaa suunnittelee ja johtaa 10-jäseninen hallitus puheenjohtajan johdolla. Päätoiminen pääsihteeri vastaa käytännön toiminnasta ja osa-aikainen taloudenhoitaja talouden suunnittelusta ja valvonnasta. LUE LISÄÄ.
Liiton jäsenenä olet mukana liiton toiminnassa monella tapaa; pääset koulutuksiin, opintomatkoille ja jäsentapaamisiin. Jäsenellä on myös laajemmat apurahamahdollisuudet. Miten liiton jäseneksi haetaan, tutustu tarkemmin TÄSTÄ LINKISTÄ.

Liiton koulutus-, apuraha- ja julkaisutoiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla ja Kopiosto-korvauksilla. Lue lisää Kopiostosta TÄÄLTÄ.

Löydät tuoreimman toimintasuunnitelman täältä: Toimintasuunnitelma 2024

Tuorein talousarvio (vuoden 2024 vaalikokouksen jälkeen korjattu versio) löytyy tästä LINKISTÄ

Verkostoituminen on yksi tärkeimpiä syitä kuulua yhdistykseen. Vuotuiset juhlat ja koulutukset ovat tärkeitä. Suomen tiedetoimittajain liiton Valon juhla Designmuseossa. Kuva: Vesa-Matti Väärä.