Toiminta

Tiedetoimittajain liiton vuosipuu kertoo vuoden tapahtumakierron – ja myös, milloin isompien tapahtumien suunnittelu alkaa. (Suunnittelu: Ulla Järvi; graafinen suunnittelu ja toteutus: Minna Malja)

 

Suomen tiedetoimittajain liitto edistää tiedeviestintää yhteiskunnassa yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa ja järjestää tiedeviestintään liittyvää koulutusta. Yhdistys jakaa apurahoja tiedeviestintää edistäviin hankkeisiin sekä myöntää palkintoja merkittävästä toiminnasta tiedeviestinnässä. Yhdistyksen julkaisufoorumi on tiedetoimittajat.fi-sivusto, jolla tiedotetaan yhdistyksen toiminnasta ja muista tiedeviestintään liittyvistä tapahtumista sekä julkaistaan Tiedetoimittaja-lehteä ja Tiedekeskiviikko-blogia.

Liiton esite löytyy oheisesta linkistä.

Liiton toimintaa suunnittelee ja johtaa 10-jäseninen hallitus puheenjohtajan johdolla. Päätoiminen ääsihteeri vastaa käytännön toiminnasta ja osa-aikainen taloudenhoitaja talouden suunnittelusta ja valvonnasta.

Löydät vuoden tuoreimman toimintasuunnitelman tästä LINKISTÄ: Toimintasuunnitelma vuodelle 2020.

 

Verkostoituminen on yksi tärkeimpiä syitä kuulua yhdistykseen. Vuotuiset juhlat ja koulutukset ovat tärkeitä. Suomen tiedetoimittajain liiton Valon juhla Designmuseossa. Kuva: Vesa-Matti Väärä.