Koulutus

Tutkijat, yliopistot ja media ”piilottavat totuuden”, jonka sankarillinen pseudohistorioitsija tinkimättömästi kaivaa esiin, kuvaili Turun yliopiston  tutkija Reima Välimäki suosituimpia salaliittoteorioita Kansallisessa tiedeviestintäkongressissa 2019. (Kuva: Mikko Käkelä)


 
Suomen tiedetoimittajain liitto järjestää itse ja yhdessä muiden tahojen kanssa koulutustilaisuuksia. Yhdistys järjestää myös opintomatkoja ulkomaille tiedeviestinnän kannalta kiinnostaviin kohteisiin.
Vuosittaisiksi omiksi koulutustapahtumiksi ovat muodostuneet kansallinen tiedeviestinnän kongressi loka-marraskuussa ja Sanan valta -koulutuspäivä työpajoineen maalis-huhtikuussa. Liitto järjestää myös ajankohtaisia seminaareja erilaisten yhteistyökumppanien kanssa.
Yhdistys tukee jäsentensä osallistumista tiedeviestinnän kannalta kiinnostaviin konferensseihin ja muihin tapahtumiin myös erillisapurahoin. Tällaisia ovat olleet muun muassa ESOF (Euroscience Open Forum) Euroopassa, AAAS (American Association for the Advancement of Science)  Yhdysvalloissa tai Kanadassa sekä EUSJA:n (European Union of Science Journalists Associations), WFSJ:n (World Federation of Science Journalists) ja EASE:n (European Association of Science Editors) tapahtumat.
Yhdistyksen suurin koulutustustapahtuma tähän mennessä on ollut kahdeksannen tiedetoimittajien maailmankonferenssin järjestäminen Helsingissä kesäkuussa 2013.  Konferenssin järjestämisestä laadittiin englanninkielinen loppuraportti ja Tiedetoimittaja-lehden numero 3/2014 raportoi monipuolisesti konferenssin sisällöstä. Lehden konferenssinumero käännettiin myös englanniksi.
 

Vuoden 2021 tiedetoimittajain maailmankongressi tullaan järjestämään Kolumbian Medellinissä. Näin päätettiin kesällä 2019 Lausannen maailmankongressissa.