Tässä mediailmastossa minua kiinnostaa, kuinka käy asiantuntijatiedon kansalaisyhteiskunnassa. Kysymykseni on: mitä on tiede julkisuudessa? Blogini on Tiedevelhot ja mediahippa: http://blogs.helsinki.fi/mmerilai/
Pidän kuuntelevaa vuoropuhelua tärkeänä ja hyväksyn sen, että monet asiat ovat kuitenkin epätäydellisiä ja keskeneräisiä.
Viimeiset 10 vuotta olen työskennellyt Kumpulan tiedekampuksella luonnontieteen popularisoinnin parissa ja hoidan myös Suomen Cern-viestintää. Helsingin yliopiston viestinnässä olen työskennellyt tiedottajana vuodesta 1987, liiton jäseneksi tulin vuonna 1993.
Käytännössä työ on tutkimuksesta tiedottamista, siis tiedotteita, juttuja ja uutisia,
tiedetapahtumia erilaisille yleisöille, mediayhteistyötä ja teemallisia taustatilaisuuksia sekä tiedeviestinnän koulutusta tutkijoille.
Olen koulutukseltani filosofian maisteri, opiskellut kieliä, kansainvälistä politiikkaa ja teoreettista filosofiaa, auskultoinut opettajan pätevyyden ja hankkinut filosofian praktikon koulutuksen.
”En ole rokotekriittinen, mutta…” Miksi hoitajat kieltäytyvät koronarokotteista?
Korona-ajan yhteiskunnallisia toimia on tilanteen rauhoituttua alettu arvioida kriittisestikin. Itsenäisyyden juhlavuoden rahasto julkaisi laajan asiantuntijakoosteen siitä, mitä kriisinhallinnasta voidaan oppia ja mikä olisi voinut mennä paremmin. Yksi raportin...