Minna Ruckenstein

Minna-RuckensteinTyöskentelen Kuluttajatutkimuskeskuksessa erikoistutkijana ja toimin Helsingin yliopiston kuluttajaekonomian dosenttina. Olen koulutukseltani antropologi, mutta työskentelen nykyään lähinnä tieteen- ja teknologiantutkimuksen kentällä. Antropologiasta minuun on kuitenkin piintynyt tapa tarkastella asioita arkisesta ja ihmislähtöisestä näkökulmasta.
Tutkijanurani on ollut monisäikeinen: olen tehnyt kenttätyötä suljetussa vankilassa, päiväkodeissa ja kouluissa. Olen tutkinut lasten suhdetta rahaan, ruokaan, leluihin ja virtuaalimaailmoihin. Pyrkimykseni on ollut edistää lapsuuden ja talouden yhtymäkohtien ymmärrystä, josta enemmän kirjassani Lapsuus ja talous (Gaudeamus 2013).
Viimeiset pari vuotta olen keskittynyt tutkimustyössäni Quantified Self –liikkeeseen ja digitaalisten menetelmien rooliin sosiaalitieteissä, josta lisää esimerkiksi tässä artikkelissa: http://www.mdpi.com/2075-4698/4/1/68.
Aloitin työurani Helsingin Sanomien toimittajana, eikä journalismi ole lakannut kiinnostamasta. Akateemisten artikkeleiden loputtoman viilauksen rinnalla vapaamuotoisempi ja nopeatahtisempi kirjoittelu on mukavaa vastapainoa. Se pakottaa myös maanpinnalle. Tieteenkielestä tulee toisinaan abstraktia maalailua, on opettavasti kääntää omia ajatuksenkulkuja journalismiksi: silloin ymmärtää onko niissä mitään tolkkua.
http://ncrc.academia.edu/MinnaRuckenstein

Kirjoitukset:

Kuritettavaa teknologiaa
Kallis Rasismi
Potilaan Quantified Self
Pikkuveljien MyData

Lue myös:

Mikroskooppisia iloja

Mikroskooppisia iloja

Tutkiskelin hiljattain intensiivisesti kuravettä, lounaspöydän jämiä, hyönteisiä ja kuorintavoidetta. Voi pojat, olipa mielenkiintoista. Osallistuminen Suomen biotaiteen seuran kokeelliseen mikroskooppityöpajaan MicroMatters todisti että asioiden katsominen uudesta...

Ihmiskunnan amokjuoksu

Ihmiskunnan amokjuoksu

  Viime päivinä maailman lehdissä on uutisoitu näkyvästi Atlantin merivirtausten huolestuttavasta häiriintymisestä. Merivirrat häiriintyvät jäätiköiden sulamisen ja merivesien lämpenemisen yhteisvaikutuksesta. Myös meillä ainakin YLE ja Ilta-Sanomat ovat jo...

Laastari ei auta yliopistojen sabotointiin

Laastari ei auta yliopistojen sabotointiin

Jos yliopistot investoivat kymmeniä miljoonia tietoturvaan ja fyysisten tilojen vartioimiseen, niin miksei sitten kaikkein tärkeimmän pääomansa eli tutkijoiden työn suojelemiseen?